Skocz do zawartości

[e34] tapicerka tylnych drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie!

Jestem swiadomy, ze podobny temat niedawno byl, ale podpowiedzi tam wrzucone nie rozwiazaly mojego problemu.

Probuje zdjac tapicerke z tylnych drzwi, bo nie mozna ich otworzyc od srodka. Prawdopodobnie zerwana linka.

Odkrecilem juz wszystkie sruby, wyhaczylem ja z plastikowych zatrzaskow na obrzezach, podwazylem, poswiecilem lampka i widze, ze na srodku cos trzyma. Czy jest to zatrzask i trzeba szarpnac, czy jest to jakas sruba, ktora trzeba odkrecic? Jak?

Zaznaczam, ze przegladalem link http://bmwe32.student.utwente.nl/

i stwierdzam, ze w e34 tapicerka jest zamocowana chyba troszeczkle inaczej. Np. drewniane listwy sa przyklejone, pod nimi nie ma srub.

Jezeli ktos to niedawno robil, to prosze, niech sie wypowie. Mi juz rece opadaja, a nie chce czegos polamac.

Z gory dzieki, czekam na sugestie.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
podłączam się do tematu bo niedość ze w prawych tylnych drzwiach tez nie moge od srodka otworzyć drzwi (nie jest to załaczone zabezpieczenie dla dzieci) to jescze przy mrozach zaczęła mi troche z rana trzeszczeć tapicerka, takze wypadałoby sie tym zainteresować i coś z tym zrobić.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Ahoj!

W mojej 520i też miałem ten sam problem. Dobrze się domyślacie: linka. Z tym, że raczej nie zerwana, a "ukruszona" - po prostu na jej końcach są metalowe zaczepy, które "rudy" zżarł do końca. Nowa linka w serwisie BMW kosztuje ok. 10 zł, więc nie opłaca się kombinować ze starą (ale ja musiałem poczekać 2 dni).Jest to część nr 4 o numerze 51228148621 (tak było u mnie - drzwi prawe) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=45133&prod=19940300&btnr=41_0739&hg=41&fg=45

Jeśli chodzi o rozbieranie tapicerki, to do końca nie pamiętam jak to robiłem... (u kumpla w garażu, kilka pyfek ;) ). Ale nie było to zbyt trudne :)

$M$
Opublikowano
trzeba to zrobic tak: odkręcic srubke pod popielniczką, pod klamką (okrągła zaślepka) oraz w uchwycie drzwi(górna śruba pod zaślepką) potem pociągnąć za boki i dól aby zeszły kołki, póżniej za góre do siebie. Teraz trzyma nam środkowy zatrzask jak mówił kolega - wystarczy cała tapicerke podnieść do góry i zjedzie z zaczepu

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano

Dzieki wielkie za odzew. W piatek znowu schodze do garazu na godzinke :D Oby sie tym razem udalo.

Pozdrawiam!

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.