Skocz do zawartości

[E30] pytanie o centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc, mam takie pytanie. Chodzi o to ze jak zamknę auto od strony kierowcy to kiedy proboje je potem otworzyc od strony pasazera to sie nie da.A kiedy zamknę od strony pasazera to potem moge rowniez otworzyc z tej samej strony.Moze to ma tak być a ja po prostu nie wiem.Jak ktos wie to prosze napisac.Aha i jeszcze jedno, jak otwieram bagażnik to czy powinny otworzyc sie wszystkie zamki czy nie?
Opublikowano
Zamek w bagażniku nie jest zamkiem sterującym i nie otwiera ani nie zamyka wszystkich drzwi a te dziwne objawy otwierania mogą być dlatego że wyrobine są już ząbki w zamku i w zależności od tego jak się nim przekręci to załapie albo nie. Tak mi się wydaję bo też mam podobny problem z otwieraniem w siódemce
...
Opublikowano

Ja w swojej E30 sam montowałem centralny ale udało mi sie tylko w drzwiach i w związku z tym mam pytanie. Chodzi mi o klapę bagażnika. Czy w zamku, który fabrycznie nie miał sterowania centralnego można wpiąć się jakoś z siłownikiem? Obejrzałem zamek ze wszystkich stron i złozyłem broń ale może któś z tym walczył i sobie poradził?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam zamiar powalczyć z centralnym z tyłu , ale jak się troszkę ociepli.Jeśli nikt nic sensownego nie odpowie to ja opiszę swoje zmagania.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zamek w bagażniku nie jest zamkiem sterującym i nie otwiera ani nie zamyka wszystkich drzwi ...

Eee...U mnie zamek w bagażniku otwiera i zamyka wszystkie drzwi...tylko tego nie uzywam, bo mam pilota :)

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
Zamek w bagażniku nie jest zamkiem sterującym i nie otwiera ani nie zamyka wszystkich drzwi ...

Eee...U mnie zamek w bagażniku otwiera i zamyka wszystkie drzwi...tylko tego nie uzywam, bo mam pilota :)

u mnie tak samo tyle że ja używam bo niemam pilotka :wink:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
Kurcze a juz myslalem ze ma tak byc jak napisalem w poscie.A tu widze jednak ze mam cos nie tak z zamkami niestety, bedę z tym probowal cos powalczyc i moze uda mi sie naprawic
Opublikowano
Aha, a odbiegając troszke od tematu to wiecie moze dlaczego nie działają mi swiatła awaryjne oraz ogrzewanie tylnej szyby?Sprawdzalem bezpieczniki, są ok.Dodam jeszcze ze wszystko dzialalo jeszcze tydzien temu