Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrzebuję wyjąc zestaw zegarów w swojej bmce i po odkręceniu dwóch srób znajdujących się nad l;icznikiem nie chce to ustrojstwo wyjsć. Co trzeba jeszcze zrobić, czy kto ma pomysła? Pozdrawiam
Opublikowano

...bawiłem się w ta akcję 3 dni temu (aluramki).

Odkręcasz dwie śrubki u góry. I musisz delikatnie podważyć u góry, cienkim śrubokrętem lub nożem. Żeby wsunąć nie inwazyjnie owe narzędzie - górna część poszycia nad zegarami jest z elastycznego materiału jaki i całe poszycie deski, wiec daje się 'podnieść' palcami w miejscu gdzie chcesz wsunąć śrubowkręt.

Ja musiałem odkręcać kierownicę i odłączać w konsekwencji poduszkę co zaowocowało zapaleniem się (na stałe) kontrolki poduszki powietrznej.

Ponoć odłączenie akumulatora pozwala tego uniknąć.

Opublikowano
Nie trzeba odkręcać żadnych osłon ani kierownicy tak jak kolega napisał trzeba je śrubokrętem od góry podważyć i wyjdą bez problemu kierownica im wcale w tym nie przeszkadza trzeba ją tylko lekko skręcić w prawo trochę pomanewrować zegarami i gotowe.
BMW forever!!!
Opublikowano
No tak..zgadza sie..nie tzreba odkrecac oslon zeby wyciagnac zegary.Jak byly wyciagane czesto (regulacje przebiegu i inne takie) to pojda latwo :) ...ale jak nie byly wyciagane wogole to juz nie jest takie proste...
O czym ty mówsz? zegary czy były wyjmowane czy nie, wychodzą bez problemu nie trzeba nic dodatkowo rozbierać zadnej osłony czy kierownicy,wiem coś o tym wyjąłem kilkadziesiąt liczników z e36 i nie tylko,
Opublikowano
Zgadza sie....troche zle sformulowalem swoja wypowiedz.Jak najbardziej da rade wyciagnac zegary nie demontujac przy tym oslony czy kiery.Po prostu ktos kto nie ma doswiadczenia z tym moze cos polamac szarpiac sie za bardzo.Po prostu chcialem "ulatwic" w miare ta czynnosc i "zapobiec" uszkodzeniu czegokolwiek.Dla osoby ktora robila to nie raz (tak jak Ty Kolego) ta czynnosc to byla z maslem..ale nie dla wszystkich taka musi byc.Pozdro