Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

moje pytanie to czy tłumik końcowy z 730 V8 lub z 735 m30b35 bedzie pasował do e34 520 M50?? nie chodzi mi o umocowanie go, bo to nie problem tylko czy taki tłumik nie zamuli troszke silnika 2,0.

Pytam bo nie wiem jak jest :D .

pozdr.

Opublikowano
z tego co pamietam to juz w 525 do tłumika koncowego szły 2 rurki, ale moge sie mylic i to jest problem, w 520 jest jedna rura. Zamulic napewno nie zamuli bo to tłumik i opory jak nie beda mniejsze to napewno nie bedą wieksze bo przeciez dopasowany do wiekszego silnika. NIe mi o tym decydowac ale dlaczego chcesz pakowac tłumik z v8 do 520??

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

mój tłumik końcowy jest do wymiany, a znajomy ma dwie 7mki na czesci jedna to wlasnie 3,0 v8 a druga 3,5 m30 i z tad moje pytanie. Wole zalozyc uzywany orginał w dobrym stanie niz nową podrube.A o tym ja wiem ze w 520 idzie jedna rura, mi chodzi tylko czy wszystko bedzie ok :)

pozdr.

Opublikowano
ej kombinatorzy---moze z ursusa będzie dobry-ma jedna rure---podaje adres i tel. komplet tłumików bez 'kata' --około 300pln---[cena do e34-z dwoma chromow. końcówkami] ,[email protected] 602 116 413 062738 70 42---adres powinien byc dobry ,pisze tak bo po wczasach wykasowalo mi pocztę, a adresy do firm miałem właśnie tam, ten się uratował w zapiskach ,myślę że poprawnie odczytany--pzdr :arrow: :arrow: :arrow:ja jezddżę na nim jest oki, przy cenie negocjowałem ostro, w całości tańszy niż w dwóch cześciach!-ważne :roll:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
mój tłumik końcowy jest do wymiany, a znajomy ma dwie 7mki na czesci jedna to wlasnie 3,0 v8 a druga 3,5 m30 i z tad moje pytanie. Wole zalozyc uzywany orginał w dobrym stanie niz nową podrube.A o tym ja wiem ze w 520 idzie jedna rura, mi chodzi tylko czy wszystko bedzie ok :)

pozdr.

No to jak wiesz ze jedna rura idzie to co zrobisz, zaspawasz jedna/?? takie rozwiazania sa powiedzialbym o wiele gorszym rozwiazaniem niz zakup nowej podróby krota wytrzyma 3-5 lat. Ja tłumik środkowy wymieniłem na jakas podrobe za 80 zł :jawdrop: az sam nie dowierzałem i super wyciszony wydech i mam go juz prawie dwa latka, a ostatni tłumik chyba cos lepszego 350 dałem i narazie 3 lata mineły i wszytsko sie trzyma, chodż ostatni droższy tłumik zaczyna juz basowac.

wybór nalezy do ciebie ......

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Ja wsadziłem do mojej E34 (M50b25) tłumik Bosala od E32 735i pasował bez większych przeróbek, jedynie końcówki wydechu było trzeba skrócić ;]
Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)