Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam E34 w automacie,silnik 2,4TD i mocno mi szarpie przy zmianie biegow,ale tylko jak jej "wcisne" wedlug mnie skrzynia jest dobra,oleju jest tyle ile trzeba i wydaje mi sie ze moga to byc tuleje z tylu przy moscie bo slychac tam uderzenie podczas zmiany biegow na wyzszych obrotach.Czy ktos mial taki przypadek?Czy warto inwestowac w tuleje czy raczej jest to wina skrzyni?Prosze o pomoc i pozdrawiam!
Opublikowano
a jakie najlepiej kupic tuleje? chodzi mi o firme.Zeby to troszke pojezdzilo:)
Opublikowano
co do szarpania to tak nie powinno być... Auto nawet na wciśniętym pedale gazu do oporu nie powinno szarpnąć przy zmianie biegu. Zmień tuleje jak Kornelio powiedział i zobacz co się będzie działo, jeżeli to w znacznym stopniu nie pomoże to może już być wina skrzyni a dokładniej tarczek sprzęgłowych.
Opublikowano
juz wszystko wiem! blokowala mi sie linka od kick'a! wymienilem linke i jak reka odjal:) a malo tego:przy okazji okazalo sie ze moje turbo bylo zle podlaczone i wogole nie pompowalo.Podlaczylem je tak jak powinno byc i calkiem inny samochod! Zapierdziela az milo:) I pomyslec ze jezdzilem nia ponad rok i myslalem ze 2,4TD sa wszystkie takie zamulone:) Pozdro i wielkie dzieki!
Opublikowano
sterowanie turbo bylo odlaczone tzn. wezyk cisnieniowy poprostu sobie wisial a do silownika od turbo bylo podlaczone podcisnienie od serwa hamulcowego.