Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanko.Czy podczas gwaltownego przyspieszania wskazowka obrotomierza powinna isc plynnie do gory czy idzie z malymi skokami.

Silnik 2.0 96r.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi sie ze pomiędzy 5 a 7 tyś. ma lekkie wachania... tj. przez ułamki sekund wkręca się szybciej... Ale to może być kwestia wskazówki... Poza tym mówie o sliniku 2.5i m50. A i pewności nie mam.. takie tylko wrażenie...

ps. może serce zaczyna szybciej bic :D

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano
W tym sek ze u mnie juz od 2000 jak wzrastaja obroty wskazowka idzie do gory ale co 200-300 obr ma takie lekkie zawachanie.I do 3000 tys.tak jakby brakowalo mu mocy.
Opublikowano
u mnie w b25 tez płynnie nie idzie jest taka sztywnawa""",ale z licznikiem cos się zaczyna złego dziać, po wyłączeniu stacyjki czasem kasuje liczn. dzienny, ginie po paru sek. podświetlenie cheecka,i kilometrów, ponieważ jeżdzę na LPG ,licznik mi jest potrzebny a tu checa,zawsze jednak mam zapas bezyny-pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W tym sek ze u mnie juz od 2000 jak wzrastaja obroty wskazowka idzie do gory ale co 200-300 obr ma takie lekkie zawachanie.I do 3000 tys.tak jakby brakowalo mu mocy.

e46 mimo wszystko az tak lekkie nie jest.. Myśle ze 2 litrowy diesel ma prawo nie miec mocy zanim nie osiagnie 3000 tys obrotow... A powyzej to inna bajka. Proponuje zrobic test zegarow i zobaczyc czy wskazowka plynnie sie porusza. Nie wiem jak jest w e46 ale w e34 zdaje sie ze trzeba bylo przytrzymac przycisk na zegarach (ten z prawej) i wlaczyc zaplon.

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano
e46 mimo wszystko az tak lekkie nie jest..

Kolega Mazur mówi chyba o swoim E34 - w podpisie ma dwa auta :)

Ja w swoim M50B20 również odnotowałem dziwne wahania wskazówki obrotomierza. Tak jakby na ułamki sekund wskazówka zwalniała :think: