Skocz do zawartości

Duze spalanie E 46 coupe 2001 rok przed liftem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam E46 coupe.

Auto na wyświetlaczu spalania wyświetla mi od 16, 1 do 17,8 litra paliwa na 100 km co może być przyczyna takiego dużego spalania. Mam troszkę ciężką nogę ale wcześniej tyle nie paliło. Gdzie może być przyczyna

Z góry dzięki...

Opublikowano
W mojej 330 CI spalanie w mieście między 15 a 20 litrów to norma /w zależności od stylu jazdy/. Dodam, że auto jest w nienagannym stanie technicznym. Nie wierze w historie o tym, że "moje BMW ma 4,4 litra pojemności, 300 Koni Mechanicznych, jedzie do 100 poniżej 6 sekund i pali mi w mieście 7l". Przyjemność z jazdy zawsze ma swoją cene. Pozdrawiam.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
to zalej zbiornik do pełna 2 razy i zobaczysz wtedy ile naprawde ci pali ja dodaje do tego co na wyswietlaczu 1,5-2litry ;) pozdrówka te autka tak maja jak chce sie latac z frajda to tyle pala! ps idzie wiosna moze dlatego ;) krótkie spodniczki ladne nogi ;)
Opublikowano
No moje E 46 1.8I to tak od 12stu literków sobie bierze :) na setke

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
Auto na wyświetlaczu spalania wyświetla mi od 16, 1 do 17,8 litra paliwa na 100 km co może być przyczyna takiego dużego spalania. Mam troszkę ciężką nogę ale wcześniej tyle nie paliło. Gdzie może być przyczyna

Wymień wszystkie filtry, z filtrem paliwa włącznie, jeżeli tego dawno nie robiłeś. Może pomoże...

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti