Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byl tez kiedys jak Tiff ganial M5 e39 a Clarksson jakim Jag'iem. No i jak zwykle Jeremy sie strasznie pultal.

A najlepsze bylo to, ze podczas jazdy po autostradzie nie udalo sie ustalic, ktory samochod jest szybszy, bo jednemu i drugiemu wlaczyl sie ogranicznik przy 250 km/h :mrgreen:

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

rola top gear nie jest bycie alfa i omega motoryzacji tylko spojrzenie na samochody z przymruzeniem oka...

co do serii 6 to pewnie wiekszosc tego forum by chciala zeby sie w tv onanizowali nad kazda beemka, ja za to plakalem ze smiechu jak clarkson pokazywal, ze projektant umarl w okolicach bagaznika przy rysowaniu serii 6... i jak otworzyli bagaznik i z linii 6 zostala 911 ;) albo jak na koniec roku 2005 najbrzydszym samochodem spomiedzy ssangyongow oglosili bmw 3 sedan, bo wyglada jak cieta z metra... jesli chodzi ogolnie o jego podejscie do bmw to wystarczy poczytac troche artykulow lub jego ksiazki zeby zobaczyc ze wiele jest pozytywnego spojrzenia na monachijska marke - padaja np takie slowa jak 'start concorde nie wzbudzil we mnie wiecej emocji niz jazda m3' albo ze to ze bmw ulepszylo RR mimo, ze juz przestal byc angielski...

z fajnych programow moto to ostatnio znalazlem jeszcze 'wrecks 2 riches', jesli ktos lubi amerykanskie klasyki.. cos w podobie wheeler dealers tylko w wersji usa i z wiekszym rozmachem tuningowym (wd to bardziej restaurowanie oryginalu), kolesie kupuja klasyczne fordy, chevrolety itp z lat 70 i odpicowuja je (ale bez przesady, nie pimp my ride) i wystawiaja na live-aukcje.. choc i tak najgenialniszy jest 'rides' z zakladu foose'a (mustang eleanore)..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wg mnie Top Gear to najlepszy program motoryzacyjny.. Nie ma w nim suchych faktów w stylu przyspieszenia 0-100 spalania wymiarów mas itp To można sobie na googlach znaleźć. Oni w sposób INTERESUJĄCY ZABAWNY przedstawiają odczucia z jazdy.. Każdy z ich trójki na co innego zwraca uwagę i co innego mu się podoba.. Przeróżne pomysły związane z motoryzacją momentami są po prostu kapitalne (polecam odcinek z przyczepą kempingową - po prostu genialny) Wg mnie to najlepszy program motoryzacyjny jeżeli patrzy się na formę!

Jeżeli chodzi o TESTY to niemieckie programy są lepsze ale wg mnie mniej ciekawe..

Pozwólcie, że polskie programy przemilczę:-)