Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam 325 tds i ostatnio robiłem pompe wtryskową

po poskładaniu wszystkiego do kupy jest ok póki nie podłącze do kolektora interkoolera jak podłącze gume to auto się dusi i kopci strasznie tak jakby nie dostawał wogóle powietrza

co to może być???

:modlitwa:

Opublikowano

przy okazji jak masz zdjete to wyczysc dokladnie te rure od intercoolera,gume co wchodzi do zaworu przy kolektorze, takze sam intercooler ja czyscilem w srodku benzyna ekstrakcyjna dokladnie syf wyplukalem, pozniej odczekalem az odparuje.

Wazne jest zeby dobrze poskrecac, tam gdzie ida humowe przewody nie moze byc oleju starego bo moze wystrzelic przy cisnieniu.

Uklad musi byc szczelny wszedzie posprawdzaj

Opublikowano

jak ktos jezdzi z uszkodzonym wiskiem lub bez płynu chłodzacego lub z połowa pompy wodnej albo zapowietrzonym układem na maksa to nawet w 1.6 strzeli chociaz tam głowica jak w komarku to nie ma co strzelic

ale generalnie nie słyszalem zeby komus strzeliła przy prawidłowej eksplaatacji zanim cos napiszesz to ...

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Kolego wogóle te 2.5 tds i 2.5 td są niewapałem.Strasznie strzelają głowice.

No to rzeczywiscie zes powiedzial nowine. Jak masz jakies kompleksy sam to wiesz co ..