Skocz do zawartości

E32 Pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem BMW 735 e32 z LPG i mam problem chodzi o to że na Benzynie nie chce się wkręcać na obroty a na LPG wszystko jest ok

co się mogło popsuć Bardzo proszę o podpowiedz

Opublikowano
  • Autor
czy naprawde nikt nie może mi odpowiedzieć :(
Opublikowano
a na beznynie masz wolne oboty?? Kopci z wydechu?? Mozesz miec przeplywomierz do bani. To najczestrza przyczyna przy LPG. Zapewne byl strzal gazu co spowodowalo roz***anie przeplywki. Ja mialem ten sam problem kiedys ale zrezygnowalem z LPG
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
  • Autor
Na benzynie odpala normalnie i chodzi na wolnych obrotach ale jak dodam gazu to się dławi
Opublikowano
Ja stawiam na przeplywke. Ale sprawdz czy podaje paliwo do listwy czy nie ma lewego powietrza (za przeplywka) takie wiesz banalki z czasem sie dojdzie jaka to przyczyna.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
sprawdz mostek wloz drugi na podmianke ja mialem taka sama przyczyne wymienilem i chodzi jak rakieta powodzenia mostek miesci zaraz po prawo od przeplywki
Opublikowano
jaki mostek , o czym wy piszecie do czego to służy , pierwsze słysze? :shock:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
a co do sondy to można odpiąć zrobić reset kompa i jeździć bez!!!!!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Mialem bardzo podobny problem w swojej E32 735. Wymienilem przeplywomierz i jezdzi teraz jak w szwajcarskim zegarku:).

Nie wykluczylbym sonde lambda.

Pozdro

Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj zmieniłem przepływomierz i nic to nie dało nadal na benzynie kiepsko chodzi niewiem co robić :(
Opublikowano
wiesz czy przeplywke masz na 100% dobra? ja kiedys kupilem przeplywke ktora miala byc lux i nie byla,przepustnica (ta klapka w srodku)chodzila pieknie bez zadnego przycierania, a w srodku pod hermetyczna pokrywa sciezka pod suwakiem byla zgnita, sprawdz to jesli masz taka opcje