Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem BMW 735 e32 z LPG i mam problem chodzi o to że na Benzynie nie chce się wkręcać na obroty a na LPG wszystko jest ok

co się mogło popsuć Bardzo proszę o podpowiedz

Opublikowano
a na beznynie masz wolne oboty?? Kopci z wydechu?? Mozesz miec przeplywomierz do bani. To najczestrza przyczyna przy LPG. Zapewne byl strzal gazu co spowodowalo roz***anie przeplywki. Ja mialem ten sam problem kiedys ale zrezygnowalem z LPG
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Ja stawiam na przeplywke. Ale sprawdz czy podaje paliwo do listwy czy nie ma lewego powietrza (za przeplywka) takie wiesz banalki z czasem sie dojdzie jaka to przyczyna.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
sprawdz mostek wloz drugi na podmianke ja mialem taka sama przyczyne wymienilem i chodzi jak rakieta powodzenia mostek miesci zaraz po prawo od przeplywki
Opublikowano

Mialem bardzo podobny problem w swojej E32 735. Wymienilem przeplywomierz i jezdzi teraz jak w szwajcarskim zegarku:).

Nie wykluczylbym sonde lambda.

Pozdro