Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj zatankowałem moja bunie do pełna i jakie było moje zdziwienie gdy do baku weszło 69,5 litra :shock: przed tankowaniem zrobiłem test 6 w obc który pokazywał ze jest w baku ok. 8 litrów i teraz moje pytanie- czy oszukuje komputer pokładowy czy dystrbutor na stacji??Z tego co wiem(jezeli sie myle poprawcie)W e 39 touring zbiornik paliwa ma 70 litrow?Wiec jak to jest mozliwe zeby było tam tylko 0,5 litra paliwa??Dodam ze tankowałem na stacji shell w Katowicach obok Silesii City Center.
Opublikowano
A ile litrow pokazalo OBC po zatankowaniu do pelna? Wg danych BMW wszystkie e39 maja zbiornik 70 litrow (nawet M5 :shock: ). Mozesz jeszcze podjechac na ta stacje i dla pewnosci zanim zrobisz im zadyme - bo ja bym sie nie powstrzymal - mozesz zatankowac rowne 5, 10 litrow do banki gdzie masz dokladna podzialke do ilosci litrow. Jesli sprawdzą sie Twoje podejrzenia to bym im podpalil ta stacje :mrgreen:
Opublikowano
Nie spieszcie sie tak dystrybutor na stacji paliw jest napewno bardziej skomplikowana konstrukcja niz obc. Producenci zawsze podaja troche zanizone ilosci takze nie musi wcale to byc wina dystrybutora.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
e39 ma pojemność w baku 70l, a wracając do sprawy to ja bym szukał winy na stacji paliw. Znajoma na pewnej stacji zatankowała do pełna i ku jej zdziwieniu bak wziął więcej niz powinien- ona od razu do faceta że dzwoni na policję a on podkulił ogon i póścił ją bez płacenia za nalane paliwo- to Polska wszędzie wałki. :evil:
Opublikowano

Oszukuja , oszukuja..................oszukuja ....niech kazdego przytna na 1 litrze i jaka im sie kasa na koniec dnia rozliczeniowego nazbiera........?!

kolega ( na slasku) tankowal PLG i do pustej butli 24l weszlo jemu na Orlenie prawie 29l............. :?