Skocz do zawartości

Elektryka problem 735 E65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem około 3miesięcy temu kolejne BMW marzenie moje E65 z silnikiem 3.5, 2 dni temu pojawił sie problem otóż wsiadam do samochodu chce wlaczyc radio a ono niedziala zdenerwowalem sie dotykam i-drive a w nim nic niemozna zrobic nawet godzina zniknela nie dzila nic w nim wszystko tak jakby zablokowane telefon rowniez dzialal a niedziala kompletnie nic mozna tylko jeździc i nawiewy ustawiac nic pozatym, byłem w servisie auto fus ale zapisali mnie dopiero na przyszły piątek to strasznie dlugo a samochod mi potrzebny jeden elektryk podłączał ale nie byl chyba zbyt dobry w te klocki i nie zrobil nic moze ktoś z was wie w czym problem.... aha dowiedzialem sie jeszcze ze corka bawila sie i wcisnela guzik SOS ten na gorze "pogotowie ratunkowe prosze czekac" uslyszala takie cos i szybko sie rozłączyla wydaje mi sie ze moze cos przez to bo wczesniej bylo ok albo to tylko przypadek ze stalo sie to w podobnym czasie.... powiecie mi cos??? POMOCY

Opublikowano
  • Autor
nikt mi nic nie podpowie??? :(
Opublikowano

Jest 150 możliwości. Pozostaje czekać na serwis. A który rok E65?

Jak od 2001-2003 to normalka. Podobno często pada elektryka. Przy takiej ilości elektryki zostaje tylko komputer, tu młotek i śrubokręt nie pomogą :wink:

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano
  • Autor
właśnie rocznik 2002 no to musze czekac dobrze ze chociaz jeździ.....
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak możesz napisz co to bylo i ile Cie kosztowało. Sam będe miał niebawem 745i i chce sie od razu przygotowac na takie sytuacje :)
Opublikowano
Ja szczerze mówiąc też miałem podobny przypadek i jak się nie mylę to właśnie po wciśnięciu przez kolegę SOS. Gdy zgasiłem samochód i po paru minutach odpaliłem to muzyka już nie grała a zmieniarka przez cały czas szalała. Wiedziałem ze elektronika w 20 min po zamknięciu samochodu się uspokaja i nie podaje nigdzie prądu, więc tak też zrobiłem i efekt był taki ze wszystko zaczęło działac. Ale szczerze nie wiem do konca co to było i czym spowodowane.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Widze że kolega z Tychów, możesz pokazac fotki swojego nabytku? :)

Jaki rocznik, kupiona w PL?

Opublikowano
Ja szczerze mówiąc też miałem podobny przypadek i jak się nie mylę to właśnie po wciśnięciu przez kolegę SOS. Gdy zgasiłem samochód i po paru minutach odpaliłem to muzyka już nie grała a zmieniarka przez cały czas szalała. Wiedziałem ze elektronika w 20 min po zamknięciu samochodu się uspokaja i nie podaje nigdzie prądu, więc tak też zrobiłem i efekt był taki ze wszystko zaczęło działac. Ale szczerze nie wiem do konca co to było i czym spowodowane.

nic się martw jesli później wszystko działa to jest ok czasem się tak zdarza

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
wszystko sie wyjasnilo jak sprowadzilem to dalem do prania bo byla delikatnie przybrudzona w srodku i w bagazniku, a kolo czytnika nawigacji jest jakies ustrojstwo bodajze od swiatlowodu zasniedziala na nim wtyczka i nie laczylo a te SOS to raczej byl przypadek moge sie dalej cieszyc pozdr i dzieki za podpowiedzi
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

mam dokladnie te same objawy - juz dwukrotna zwiecha konsoli idrive

pomaga odlaczenie aku na 15minut ale czy to tak ma byc ?

gdzie i co czysciles ? czy ASO to robilo (ten swiatlowod czy co)

zh
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ten sam problem, proszę o pomoc :)

tylko w moim przypadku nie pomoglo odlaczenie aku... jak by co to mam wystrzelone poduszki... czy to moze byc tego winda ? bo po wypadku przestalo dzialac... auto jezdzi normalnie, ale nie dziala nic na konsoli, data, godzina, navigacja, telefon.. tylko funkcja klimatyzacji i tym mozna sterowac :) reszta jakby umarla... Czego to mzoe byc wina ?

Opublikowano
no coz, nie popisalo sie bmw z tymi nowymi bmkami, beda tanie jak barszcz bo nikt nie bedzie chcialo jezdzic nimi gdy beda mialy 10 lat
http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
no coz, nie popisalo sie bmw z tymi nowymi bmkami, beda tanie jak barszcz bo nikt nie bedzie chcialo jezdzic nimi gdy beda mialy 10 lat

A tam, pieprzenie :wink:

Do mnie po 6cio latka telefony się jakoś urywały. Ludzie bedą chcieli nimi jeździć, jak ich będzie na to po prostu stać.

Problemy z elektroniką to w wersjach sprzed mini liftu (marzec 2003) niestety plaga.

Opublikowano

no ja mam maj 2004 ;) wiec juz pewnie po jakims mini lifcie ( nie wiem o co chodzi) ale nie wiem o co chodzi z elektryka... ktos mi powiedzial ze to jest jakis tryb serwisowy jak sa poduszki wystrzelone...

bo z lewej strony mam wszystkie teraz wystrzelone, bo jeszcze nie naprawile...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
no ja mam maj 2004 ;) wiec juz pewnie po jakims mini lifcie ( nie wiem o co chodzi) ale nie wiem o co chodzi z elektryka... ktos mi powiedzial ze to jest jakis tryb serwisowy jak sa poduszki wystrzelone...

bo z lewej strony mam wszystkie teraz wystrzelone, bo jeszcze nie naprawile...

Bujda. Raczej poza poduszkami z lewej masz uszkodzone coś jeszcze. Moze to tylko pare bezpieczników, a może pare sterowników. Wyjdzie w praniu.

Opublikowano

czyli podlaczyc pod kompa I wtedy wyjdzie czy niekoniecznie ?

i pytanie takie OT czy idzie zmienic jezyk w liczniku ;) bo mam niemiecki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam!! Ostatnimi czasy mam problem z fabrycznym alarmem. 730d, 2004 rok. problem polega na tym ze czasami włącza sie alarm i nie moge go pilotem wyłaczyc musze wsadzic kluczyk a czasami i to nie pomaga to go odpalam, alarm dalej wyje potem wyłaczam silnik i raczej alarm przestaje wyc. Z moich obserwacji wyglada ze na to moze miec wpływ pogoda, duzo słonca (auto jest czarne w srodku i na zewnątrz). Problem zaczyna sie najczesciej po 13 w dzien jak jestem w pracy i jest bardzo gorąco. Auto stoi w garażu i z rana nigdy tego problemu nie mialem.
Opublikowano
Witam!! Ostatnimi czasy mam problem z fabrycznym alarmem. 730d, 2004 rok. problem polega na tym ze czasami włącza sie alarm i nie moge go pilotem wyłaczyc musze wsadzic kluczyk a czasami i to nie pomaga to go odpalam, alarm dalej wyje potem wyłaczam silnik i raczej alarm przestaje wyc. Z moich obserwacji wyglada ze na to moze miec wpływ pogoda, duzo słonca (auto jest czarne w srodku i na zewnątrz). Problem zaczyna sie najczesciej po 13 w dzien jak jestem w pracy i jest bardzo gorąco. Auto stoi w garażu i z rana nigdy tego problemu nie mialem.

ot tak wlaczający sie alarm to przypadłośc juz z e38.Pojawia się tylko w słoneczne dni.Problemem jest m.in. czujnik w małej szybie.Nikt ci tego nie zdjagnozuje.Sa dwie opcje albo wylaczyc alarm w aso albo wyjac bezpieczniki od syrenu. W e38 jest to badajże 56 i 58.

pozddrawiam

Opublikowano
Dzieki za info. Problem w tym ze E65 nie da sie zamknąc nie uaktywniając alarmu. Czy mogę ten problem wyeliminować bez udziału ASO? Mam elektronika z oprogramowaniem ale nie wiem czy tego szukac po czujkach czy w oprogramowaiu. Moze ktos cos jeszcze mi podpowie. Dzieki[/i]
Opublikowano
Dzieki za info. Problem w tym ze E65 nie da sie zamknąc nie uaktywniając alarmu. Czy mogę ten problem wyeliminować bez udziału ASO? Mam elektronika z oprogramowaniem ale nie wiem czy tego szukac po czujkach czy w oprogramowaiu. Moze ktos cos jeszcze mi podpowie. Dzieki[/i]

a co ja napisałem.wyjac bezpieczniki od syreny a nie deaktywowac alarm.przynajmniej nie bedzie wył np. o 3.00 w nocy :(

pozdrawiam