Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem zrozpaczony :(

gdy kupiłem swoją bunię zauważyłem że miała problem z wejściem na obroty powyżej ok. 4.900RPM, glowna przyczyną tego dla mnie był przepływomierz który to był po strzale gazu (auto już niema instalacji LPG)

kupiłem używkę i nie pomogło autko dalej nie wchodzi powyżej 5k RPM jedyny plus tego że spalanie spadło do zadowalającego poziomu 14,5L/100km w mieście i około 10-11L/100km w trasie. Ale co zrobić z tymi obrotami :( brakuje mu mocy aby wystartować ostro, moja pierwsza bunia spokojnie śmigała na skrajnych granicach !!!

Wołam o pomoc, moja wiedza się skończyła :((

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
a może ktoś z krakowa ma sprawny przepływomierz i spotkał by się zemną wcelu sprawdzenia przepływki u mnie, bo ja naprawdę nie wiem co robic
Opublikowano
a co sie moze stać w przepływomierzu jak strzeli ? pytam czy mozna to jakoś sprawdzić , miernikiem czy cos , co sie psuje ? a moze mozna naprawic ? blaszki sie gną czy jakis potencjometr ?
Opublikowano
widzisz na obrotomierzu jest 7.000 obr/min, wszystkie do tej pory potrafia wejsc na te skrajne obroty, wtedy nastepuje odciecie paliwa, a moja to robi przy 4.900 obr/min
Opublikowano
dzisiaj wybieram się na komputer, może będe wiedział coś więcej. Zauważyłem też że mam odme nie kompletną, napewno na rurce miedzy przepływką a przepustnicą niema tego cieniutkiego wezyka
Opublikowano
Jezeli miedzy przeplywomierzem a przepustnica bedziesz dostawal lewego powetrza to silnik moze Ci w tryb awaryjny przejsc
...lubię ją,
Opublikowano
a jak go z tego trybu wyprowadzić?? jakieś propozycje?? oczywiscie po uszczelnieniu wcześniejszym elementów
Opublikowano
Zrob tak jak mowia. Ja tez mialem problem z przeplywka przez LPG zdemontowalem i kupilem przeplywke na allegro i jest very ale moja kreci do 6500RPM i nie wiecej odcina

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
tylko zastanawia mnie po co kręcić do takich obrotów skoro moc maksymalna osiągana jest dużo niżej? :roll:

Ponieważ zmieniając na wyższy bieg dysponujesz większą mocą.

peace & love
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
stać w przepływomierzu jak strzeli ? pytam czy mozna to jakoś sprawdzić , miernikiem czy cos , co sie psuje ? a moze mozna naprawic ? blaszki sie gną czy jakis potencjometr ?

Najczęściej gną się blaszki. Najlepie wykręcić "bydlaka" po strzale i sprawdzić, czy klapka porusza sie swobodnie w pełnym zakresie. Jeżeli nie-delikatnie przygiąć, tak, aby sie poruszała. Jeżeli bunia strzela często warto przestawić potencjonetr w przepływomierzu. Jednak zwykle nie więcej niż o jedna działkę. Po prostu wraz z upływem lat sprężynka ma inną czułość. Zanim cokolwiek przestawisz zrób jednak na obudowie znaka, żeby mieć stam wyjściowy na wszelki wypadek.