Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zamierzam kupic bmw e36 coupe. Zalezy mi zeby auto mialo szyberdach, ale oferty ktore sa atrakcyjne nigdy niemaja szyberdachu. Jak chce wersje z szyberdachem to musze dolozyc jakies 200-300 euro. Czy podjal sie ktos juz kiedys wlozeniu szyberdachu do auta w ktorym wczesniej go niebylo ? W gre niewchodzi przekladanie calego dachu. Liczy sie kazda podpowiedz :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja ze swojej strony powiem tak:

Szyber przydaje mi się jedynie kiedy jadę wieczorem kiedy słonko już nisko lub wczesnym rankiem. Gdy pochmurno i ciepło też czasem otworzę. Dodam że nie mam klimy.

Nie wiem czy jest sens montowania szybru bo to ani nic Cię nie schłodzi ani nie pojeździsz jak słońce grzeje. Jedyna zaleta że niebo widzisz. W te upały oddałbym wszystko za klimę ale moje następne auto na pewno będzie ją mieć :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
wstaw dach z szyberdachem ;) Nie wiem jak jest w autach bez szybra czy maja gotowe wezyki do odprowadzania wody. jesli ich nie ma to ceizko je tam anpewno wlozyc. A to jedna z najwazniesjzych kwestii. W sumie gra nie warta swieczki. Ja bym sie tego np nie podjal. Szczerze mowiac to mam juz 3 szybredach w moim BMW bo kazdy sie psul. Z 3 zostal mi ten na aucie i jest na szczescie sprawny. Reszta poszlo na czesci...

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
No wlasnie na necie znalazlem ze w oryginalnym dachu poprostu wyciac dziure zeby byla identycznie jak w oryginalnym dachu z szyberdachem. No i potem wstawic oryginalny szyberdach do tego. Ale czy to jest pewne taka operacja ? Czy te dwa dachy niemaja przypadkiem innej konstrukcji ktora bym taka operacja oslabil ?
Opublikowano
nie ma innej konstrukcji. Problem moze jedynie byc w tym czy sa dziury do przykrecenia szyberdachu oraz te weze odprowadzajace wode. No i do tego instalacja na szyber. Do tego dojdzie nowa podsufitka.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Z miejscami do przykrecenia niebedzie problemu, zawsze da sie to jakos wykombinowac. Podsufitke juz wliczylem w koszty tylko niewiem jak z tymi wezykami. Bo z instalacja tez niepowinno byc wiekszych problemow.
Opublikowano
Mam dach kompletny z podsufitką, przełącznikiem, rączkami, szyberdach elektryczny 100% sprawny. Cena za komplet 500zł, kup całość i przełóż wszystko co będzie potrzebne, lepiej i łatwiej tego nie zrobisz.
www.turboBMW.pl
Opublikowano
Jak tylko kupie sobie wkoncu takie bmw bez szyberdachu to biore ten twoj szyberdach o ile jeszcze go bedziesz mial. Jak nie to najwyzej gdzieindziej kupie :)
Opublikowano
Napisz na priv to dam ci mój telefon bo później zapomnisz, mieszkam 50km od ciebie więc można podjechać osobiście
www.turboBMW.pl
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie i co z tymi wezykami?? Podpinam sie pod temat bo kupilem bmw ma klime wiec lipa z szyberdachem a chcialbym go bardzo miec Zmiana calego dachu odpada w gre wchodzi tylko dziura i montaz szyberdachu Co do drugiego pytania to normalnie e36 mialy chyba metalowe szybery a ja chcialbym szklany... wiem ze e39 takie mialy ale czy to podejdzie?? Pytanie czysto teoretyczne bo auto mam od dzisiaj :D ale chcialbym wiedziec... Pozdrawiam i dziekuje z gory :)
Opublikowano
A ja mam BMW z klimą manualną i oryginalnym szyberdachem... Czy to jest normalne połaczenie? I jeszcze mam pytanie: pod wygładziną od strony kierowcy zbiera mi sie woda bo wykładzina jest mokra... Czy może być to spowodowane tym że cieknie z szyberdachu?
Opublikowano
No wlasnie na necie znalazlem ze w oryginalnym dachu poprostu wyciac dziure zeby byla identycznie jak w oryginalnym dachu z szyberdachem. No i potem wstawic oryginalny szyberdach do tego. Ale czy to jest pewne taka operacja ? Czy te dwa dachy niemaja przypadkiem innej konstrukcji ktora bym taka operacja oslabil ?

Właśnie nie jest to taka pewna operacja,jakby się wydawać mogło...auta z fabrycznym szyberdachem mają inaczej tłoczoną blachę dachu,z odpowiednimi profilami do tego,aby szyber właściwie się przesuwał i następnie leżał równo w linii dachu po jego domknięciu.Nie wiem,kto takie bzdury pisze,że da się do auta bez fabrycznego szyberdachu zamontować właśnie fabryczny szyber...bez wycięcia i wspawania całego dachu ze słupkami,jest to nie możliwe.Jedynie co,to można sobie wyciąć otwór w dachu na taki pseudo-szyber,czyli szybkę uchylną w jedną stronę.Według mnie gra nie warta zachodu,bo same problemy są potem z tym.Najlepiej szukaj auta z szyberdachem fabrycznym.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
Witam, ja na twoim miejscu dołożył bym pare groszy i kupił odrazu z szyberem org i nie bawił sie w dorabianie czy wstawianie całego dachu bo to jeszcze koszta blacharza i lakiernika i elektryka zeby podłączył. sam jak szukałem to patrzyłem tylko te oferty z szyberem bo to jednak fajna sprawa. Pozdrawiam!!!
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina