Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Robie renowacje lakieru na moim aucie i nie wiem co zrobic z odpryskami po kamykach i rysach do podkladu. Co proponujecie? Kredka akrylowa, wosk koloryzujący czy może punktowe nakladanie lakieru (mam dobrany) np zapałką i potem zacieranie papierem na wode i pasta polerska? To ostatnie chyba najtrwalsze, tylko nie wiem jak wyjdzie takie cos? a moze ma ktos jeszcze jakis pomysl? :)
Opublikowano
Robie renowacje lakieru na moim aucie i nie wiem co zrobic z odpryskami po kamykach i rysach do podkladu. Co proponujecie? Kredka akrylowa, wosk koloryzujący czy może punktowe nakladanie lakieru (mam dobrany) np zapałką i potem zacieranie papierem na wode i pasta polerska? To ostatnie chyba najtrwalsze, tylko nie wiem jak wyjdzie takie cos? a moze ma ktos jeszcze jakis pomysl? :)

Ostatnio rozmawiałem ze swoim znajomym , jednym z najlepszych lakierników w moim mieście i wspominał o tym jak ludzie dają się nabierać kupując kredki do korekcji lakieru :-) Sam też juz podejrzewałem że to bujda - po dokładniejszym myciu zniknie i spowrotem mamy rysy. Te kredki są dobre do sprzedaży auta heh.

Ja proponuje ostatnią propozycję, a jak kasy nie szkoda i ryski są minimalne to można przepolerować auto.

Opublikowano
mialem nawet kiedys szampon po kolor samochodu ktory po pierwszym myciu wylecial do kosza

Dokładnie, te szampony i kredki to niezła bujda :duh:

Ja też obstaję przy punktowym nakładaniu lakieru...polerka ewentualnie dla polepszenia efektu.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Wypolerowalem auto pasta kolorujaca i pierwszy tydzieñ jak nowy lakier ale po pierwszej myjce wrocilo do stanu przed polerka.Szkoda czasu.

Obecnie tez nam pare odpryskow po kamykach i napewno bede malowal u lakiernika.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Dzieki za wypowiedzi chlopaki, wiecie polerke robie na calym aucie (3 stopniową). Robie ja sam, pomimo, że wiekszość odradzala i efekt jest :jawdrop: Jak skoncze to wrzuce fotki. Ale wracajac do tematu to poprostu mam takie dziwne odpryski na ksztalt litery C na calej masce i dachu. Grad to nie byl bo bym mial wgniostki, wyglada mi to bardziej na jakieś kamyki. Pasta polerska + papier na wode nic nie pomaga. Probowalem nakladac lakier punktowo, ale cos mi nie wychodzi. Tzn nakladam lakier, potem go jade papierem sciernym na rowno i jest ok, ale jak zaczynam polerowac pastą polerską to mi wyciera lakier z tych szczelin :duh: No nic sproboje sie jeszcze jakos pobawić z tym.
Opublikowano
Tzn nakladam lakier, potem go jade papierem sciernym na rowno i jest ok, ale jak zaczynam polerowac pastą polerską to mi wyciera lakier z tych szczelin :duh: No nic sproboje sie jeszcze jakos pobawić z tym.

Za dużo siły? Za gruby papier? Za świeży lakier? Daj mu z 1-2 dni.

• 5 tygodni później...