Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem z trojmiasta razem z zona chielibysmy kupic BMW ale niestety i stety mamy okrjny budzet do okolo 20K. chcialbym aby samochod posiadal klime eletryczne szyby szyberdach i AIR i co nawazniejsze zeby malo palila najlepiej disel. Czy moze ktos cos z was doradzic ?

Opublikowano

Mysle ze do 20k to mozesz kupic serie 3 E36 w bardzo niezlym stanie.

Co do silnika, to rozgladaj sie w takim razie za 325tds, a jesli naprawde zalezy Ci na oszczednosci to 318tds.

Opublikowano
Również jestem zdania że 20tyś wystarczy na serię 3. I możesz kupić bardzo dobry egzemplarz. Za tyle kasy raczej godnego uwagi E39 (seria5) nie kupisz. Jeśli chodzi o E36 masz dwie wersje do wyboru. 1.8tds(90KM) lub 2.5td(115KM) i tds(143KM).

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Piątka będzie wygodniejsza od E36, jeśli zależy Ci komforcie jazdy, szukaj E34, albo dołóż trochę kasy do tego co masz i kup E39
Opublikowano

mały OT zawsze się zastanawiam czemu ludzie wkładają srebrne radyjka do czarnej tapicerki...

zawsze lepiej żeby zostało trochę grosza na ewentualne naprawy, to w końcu nie jest nowy samochód i może być coś do zrobienia, więc lepiej kupić e36/e34 niż e39 za ostatni grosz, szczególnie że do e39 części są z reguły dwa razy droższe niż do e34

Opublikowano

mały OT zawsze się zastanawiam czemu ludzie wkładają srebrne radyjka do czarnej tapicerki...

zawsze lepiej żeby zostało trochę grosza na ewentualne naprawy, to w końcu nie jest nowy samochód i może być coś do zrobienia, więc lepiej kupić e36/e34 niż e39 za ostatni grosz, szczególnie że do e39 części są z reguły dwa razy droższe niż do e34

bo wiocha zawsze będzie miała wiochę - chyba nigdy się tego nie oduczą

Opublikowano

Biotit aleś Ty mądry ja piernicze.

Wiocha to jak ktoś robi wydechy z dwóch stron pojzdu np w E36 :duh: albo daje na emblemat z gościem z parasolem :mad2:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
wr75010

jak pogoda, taki emblemat, a co Co do tego.

A co Tobie do srebrnego radia w czarnej tapicerce???

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Może nie kłócimy się,ponieważ natan64 zapewne widząc nowy post w tym temacie ma nadzieję,że ktoś napisał odpowiedź na jego pytanie,a tu spam...

Wracając do tematu-ja własnie polecam E34 :).

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Witam

Jestem z trojmiasta razem z zona chielibysmy kupic BMW ale niestety i stety mamy okrjny budzet do okolo 20K. chcialbym aby samochod posiadal klime eletryczne szyby szyberdach i AIR i co nawazniejsze zeby malo palila najlepiej disel. Czy moze ktos cos z was doradzic ?

Na pierwszy rzut oka widać ,że zależy Tobie na oszczędności. BMW nie kupuje się dla oszczędności...To podstawowy błąd wielu osób. Jeśli chcesz kupić BMW tylko po to, że posiada taki emblemat to bez sensu moim zdaniem...Ja bym raczej zachęcał Ciebie do kupna Audi A4 z silnikiem 1.9TDI. Za 20tys. przy granicy niemieckiej stoi ich mnóstwo. Wyposażenie max (klima,skóra,elektryka, full) . Za 20tys. kupisz E36, które za rok,dwa będą w cenie dobrej wypłaty miesięcznej. Audi TDI zawsze będzie trzymać cenę bo to nie tylko moim zdaniem bardzo dobre konstrukcje. Spali w trasie nawet mniej jak 5l, przy spokojnej jezdzie.

Rozumiem osoby, które chcą kupić ładną kupetkę E36 z dobrym silnikiem, ale to inna bajka. E36 w dieslu to dla mnie padaczka. Co innego nowe dieselki BMW. Ostatnio jechałem z kumplem do Sonnenbergu jedyneczką 2.0D,,,super autko!

Coś takiego polecam Tobie...TDI skórka, klima, kierownica od Ski...te akurat nie są do końca najlepsze...ale jako przykład dobre. Naprawdę wystarczy podjechać na giełdę pod Szczecin, albo w inne znane handlowe miejsca. Do zakupu samochodu należy podchodzić rozsądnie...

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3013035

Pozdrawiam

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
Witam

Za 20tys. kupisz E36, które za rok,dwa będą w cenie dobrej wypłaty miesięcznej. Audi TDI zawsze będzie trzymać cenę bo to nie tylko moim zdaniem bardzo dobre konstrukcje.

Sądzisz kolego że E36 nie trzymają się ceny? :nienie: Audi i BMW z podobnych roczników sa cenowo porównywalne.

Faktem jest że TDI będą zawsze droższe ale jeśli wejdziesz do komisów w Radomiu to Beemki w dieslu nie spotkasz a Audi w TDI jest pełno.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'