Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy zalecane jest czyszczenie przeplywki .Czy lepiej jej nie dotykac jak wszystko jest oki.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Jak wszystko ok to nie dotykać, jak nie ok to wyczyścić ale tylko spryskując odpowiednim sprayem który odparowywuje natychmiast wraz z syfem, nic więcej nie majstrować, jak już to wymienić na sprawną "niegazowaną" używkę.
Opublikowano

Ja w Każdym nowym- dla mnie :D - samochodzie czyściłem przepływki. Nie zawsze czuć różnicę, ale niejednokrotnie było lepiej. Jeśli przeływka jest zabrudzona na czujnikach\potencjometrach widac czarny osad lub malutkie paprochy- to wystarczy żeby przepływka maiła złe wskazania. Ja czyszczę przepływke malutkim delikatnym pedzelkiem z użyciem spiritusu- na 8 czyszczonych przepływek żadna sie przez to nie uszkodziła a kilka razy była znacząca poprawa, pomimo że wydawało mi sie podczas jazdy że przepływka nie wymaga czyszczenia!!! No ale ryzyko zawsze jest po Twojej stronie :D

p.s. czyścimy tylko te dwa rezystory pomarańczowawe na druciku- reszta nie ma znaczenia bo to juz tylko elektronika

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)