Skocz do zawartości

Swap 3.0 v8 na 4.4 V8 proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Upierdoliłem miskę olejową na objeździe na Głogowie wyciekał olej

a ja przejechałem jeszcze parę kilometrów teraz dymi z wydechu a motor wkręca się na obroty ale obawiam się ze coś ostro sie najebało i już przygotowuję sie na wymianę. Chcę wpakować do stokrotki m60 4.4 litra oczywiście jeśli swap nie jest ostro pokombinowany. Proszę fachowców którzy mieli z taką operacją do czynienia o wszelką pomoc, jakie elementy oprócz silnika trzeba wymienić, chcę zostawić 5 biegową skrzynię manuala. Z góry dziękuję za pomoc.

Czy ktoś zamawiał BMW?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jest to do zrobienia, skrzynia może zostać, a przy okazji, radziłbym zmienić hamulce :) Był podobny temat nie dawno :8)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

w moim aucie był swap z M60B30 na M60B40. skrzynia manualna została stara. roboty jest, robił to mój kolega poprzedni właściciel auta.

pozdrawiam

Opublikowano
Chcę wpakować do stokrotki m60 4.4 litra oczywiście jeśli swap nie jest ostro pokombinowany.

m60 - 4.0 litra

m62 - 4.4 litra

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano

maxtoto: jak pisali wczesniej...

m60 4.0

m62 4.4

m60 zakladasz bez zadnego problemu...jesli kupisz m60 ktory byl w aucie z automatem to musisz kupic lozysko na wal od strony sprzegla..jesli z manuala...(raczej takiego nie kupisz) to wszystko pasuje.

m62 4.4 tez pasuje...ale za duzo przerobek z elektronika. m60 jest sterowany boschem a m62 siemensem..dlatego polecam m60 ;))..

pozatym polecam zmienic tylny most z polosiami z 540...koniecznie ze szpera :P...inaczej bedziesz mial wysokie obroty na 5-tce i bedzie duzo palic ;)...polecam most S2.93..standardowo jest 3.15 dla sedana i 3.23 dla kombi...ten z kombi jest juz calkiem za krotki :)

pozdr.

jesli posiadles kobiete swoich marzen to o pozostalych marzeniach mozesz smialo zapomniec...

http://img01.picoodle.com/img/img01/7/2/9/f_podpism_5d496cc.jpg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=92490

Opublikowano
Siemka. [bAD]łem miskę olejową na objeździe na Głogowie wyciekał olej

a ja przejechałem jeszcze parę kilometrów teraz dymi z wydechu a motor wkręca się na obroty ale obawiam się ze coś ostro sie najebało i już przygotowuję sie na wymianę. Chcę wpakować do stokrotki m60 4.4 litra oczywiście jeśli swap nie jest ostro pokombinowany. Proszę fachowców którzy mieli z taką operacją do czynienia o wszelką pomoc, jakie elementy oprócz silnika trzeba wymienić, chcę zostawić 5 biegową skrzynię manuala. Z góry dziękuję za pomoc.

Za złamanie pkt. 4, rozdz. I dostajesz ostrzeżenie.

:evil: