Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W wiec chcialem sie zapytac co mozna wymienic przy okazji wymieniajac rolki napinacza, powyrzej jest mowa o jakim uchwycie,ale co jeszcze zeby bylo cacy... ??

dzisiaj wymienilem pompe wody u mechanika i od dzisiaj zaczela piszczec, pokazal mi to a ja bylem w szoku bo nigdy tego nie slyszalem... przy jezdzie z otwartym oknem to slychac,jest to bardzo glosne. Ale wracajac do sprawy,czy moglby ktos napisac co jest potrzebne, ewentualnie jesli ktos chce to koszty dobrej firmy a nawet org i wskazanie tego na

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/318i-M43/ECE/L/M/1994/10/

nie jestem pewny czy to sa 8 i 13...

B M W
Opublikowano

nikt nic nie wie ??

Z serwisu jeszcze nie dostalem tez odpowiedz, wiec moze wy szybciej podpowiecie

B M W
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak prędzej pisałem i radzą inni to pasek , rolki , napinacz , amortyzatorek napinacza(fachowo niewiem jak się nazywa) tuleja o której pisałem wcześniej i przy okazji poruszać , pokręcić każdą rolką od pompy wody , wspomagania , alternatora jeżeli masz klime to od klimy rolką czy czasem niemają luzów i nie szumią.Tyle mi przyszło na myśl i co ja sprawdzałem sam u siebie.Powodzonka.
Opublikowano
nie wiem co jest u mnie ale u mnie cos nie nazwal bym tego piszczeniem ale wyje wraz ze wzrostem obrotow i jak puszczam z gazu to wyrazie nie to slychac. Nie mam pojecia co to moze byc nie wiem jak sprawdzic piszczenie tych rolek wszystkich. A np alternator moglby tak piszczec? jakies lozysko i albo jak by sie szczotki konczyly? Nie mam pomyslu ale dzis strzelailem tak za 1 raz tylko 400 km i juz cos na mnie mruczy czy tez piszczy? samochod nie wiem czy to klima czy to ladowanie czy to pompa wody czy to wspomaganie wkladam glowe pod maske i poprostu mruczy na mnie nie wiem skad...:/ Jak mozna podzialac w celu zlokalizowanie usterki?
Opublikowano
Myśle że najlepiej sprawdzić czy to wogóle piszczy albo wyje któraś z rolek lub któryś inny element obrotowy typu pompa wspomagania,alternator,klima,pompa wody a sprawdzić to można zciągając pasek i na chwile odpalić silnik jak nic nie wyje i piszczy to znaczy że napewno to któryś z wyżej wymienionych elementów pada tzn.pewnie łożysko.A co do dokładniejszego zlokalizowania to myśle że najlepiej zacząć od wymiany rolek napinacza a potem dalej.Życze powodzenia.