Skocz do zawartości

Reflektory e34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Brzydszych nie było ? :duh:
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano

Też mam na tapecie temat lamp, przeglądałem, oglądałem i w sumie podobają mi się tylko takie soczewkowe cleary z ringami za ponad 800zł. Niestety trochę drogo.

Tych, które pokazujesz bym nie kupił - wyglądają na wytanione i moim zdaniem nie pasują do E34 - to auto zawsze miało soczewki.

W sumie decyzję o ewentualnym zakupie uzależniałem od stanu obecnych lamp soczewkowych. Właśnie wczoraj je rozkręciłem, delikatnie wyczyściłem, okazało sie, że lustro jest prawie jak nowe (ma zmatowione miejsce nad żarówką o średnicy ok. 2cm, poza tym idealne) i po złożeniu świeci bardzo przyzwoicie (żarówka Philips Premium +30%).

W tej sytuacji zostaję przy tych lampach a pieniądze chyba włożę w zestaw HID H1.

Jeżeli masz całe lampy w dobrym stanie, to zanim wydasz kasę spróbuj wyczyścić. Opisy są na forum.

Lustro przecieraj delikatnie i na sucho! Płyn do mycia szyb je rozpuszcza - dobrze, że zrobiłem próbę z boku.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
  • Autor

właśnie:) nie mam lamp w dobrym stanie..odblaski są wypalone na amen..fakt ze lampy z linku nie są specjalnie piękne to jednak bardziej zależy mi na ich nocnej użyteczności..są w cenie zamienników typu DJ AUTO czy innych równie znanych..czy ktoś wie jak to świeci??

znalazłem jeszcze coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item212345880_lampa_przednia_bmw_e32_e34_super_cena.html

tomeek
Opublikowano

W taki zestaw soczewkowy TYC albo DEPO można wejść.

Czytałem tu w wątkach na temat lamp, że świecą bardzo dobrze, a już z pewnością lepiej niż oryginały z wypiaskowaną szybą i wypalonym odblaskiem.

Jeżeli jest dobra szyba, to można też kupić sam wkład oryginalny Helli - tyle że cena (140zł) wyższa niż za cały reflektor (90zł).

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
250 za strone mijania soczewka + długie z depo nowe .
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
No właśnie to co myślicie o tych lampkach ostatnich z allegro? warto??
Będziesz Miał Wydatki
Opublikowano
ja w zeszłym roku kupiłem 2 lampy mijania w sklepie w Raszynie, normalne, gość ogłasza się też w Allegro. Są ok. 1 szt-100zł
Opublikowano
  • Autor
ja w zeszłym roku kupiłem 2 lampy mijania w sklepie w Raszynie, normalne, gość ogłasza się też w Allegro. Są ok. 1 szt-100zł

To jeszcze powiedz czy jesteś z nich zadowolony.

tomeek
Opublikowano
Biotit, a czy mają one metalowe wkłady (odbłyśniki), czy plastikowe, tak jak hella??
nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano
chyba plastikowe, ale na 100% sprawdzę jutro i Ci odpiszę