Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To moja pierwsza wizyta na tej stronie . Przeczyralem wszystkie Wasze informacje na temat gazu w BMW ale nie znalazlem w nich odpowiedzi na mój problem. Proszę zatem o pomoc . Mam od niedawna BMW 750 z 1992 roku . Chcialbym zamontować gaz . Może ktoś z Was montowal już instalację w tym modelu . Chodzi mi przede wszystkim jaki rodzaj instalacji zamontować ? Niektórzy zdecydowanie zalecają sekwencję inni kategorycznie odradzają (chodzi mi tutaj o warsztaty instalującegaz). Dlatego chyba najlepiej będzie "wysluchać" sprawdzonych opinii . A może przy okazji ktoś poda mi namiary na jakiś dobry warsztat instalujący gaz z Kielc lub okolic. Z góry serdeczne dzięki.Pozdrawiam . Szymek

Opublikowano

Jak stać cię na Sekwencyjny gaz to montuj. Na zwykłej instalacji jest wiele problemów, a osiagi spadają do poziomu 735 bez gazu. Poczytaj post o instalacjach gazowych, to ci dużo powie. Znajdź zakład w którym nie będą się uczyć na twoim aucie.

PS. Znowu jakimś dziwnym trafem temat przyklejony, choć user nowy, a temat zwykły. Nie sądze, żeby się do tego przyczynił Admin, albo Mod, więc coś są problemy z forum :?

• Moderatorzy
Opublikowano
PS. Znowu jakimś dziwnym trafem temat przyklejony, choć user nowy, a temat zwykły. Nie sądze, żeby się do tego przyczynił Admin, albo Mod, więc coś są problemy z forum :?

Raczej problemy z nowym użytkownikiem :D który nie wiedzieć czemu temat przykleił...

Ale już "odkleiłem". :)

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

Słyszałem tylko o sekwencyjnych instalacjach.. ale osobiście nikt nigdzie nie chciał mi takowej założyć.. (1 chciał - ale nie udało się...) :(

Mam zwykłą (jak na te czasy) instalację i jestem zadowolony... Nie wiem jak się sprawuje 735 więc nie mogę osiągów porównać... ale moja 750 całkiem nieźle sobie radzi... :)

Montowali mi w Łomży na ul. Senatorskiej...

Koniecznie sprawdź czy warsztat zakładal już taką instalację... to ważne !!! ja spędziłem dużo czasu u gazowników walcząc o samochód... i potem 1 dzień u tych w Łomży którzy znali i montowali juz wcześniej do 750 i 850...

M.

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Słyszałem tylko o sekwencyjnych instalacjach.. ale osobiście nikt nigdzie nie chciał mi takowej założyć.. (1 chciał - ale nie udało się...) :(

Mam zwykłą (jak na te czasy) instalację i jestem zadowolony... Nie wiem jak się sprawuje 735 więc nie mogę osiągów porównać... ale moja 750 całkiem nieźle sobie radzi... :)

Montowali mi w Łomży na ul. Senatorskiej...

Koniecznie sprawdź czy warsztat zakładal już taką instalację... to ważne !!! ja spędziłem dużo czasu u gazowników walcząc o samochód... i potem 1 dzień u tych w Łomży którzy znali i montowali juz wcześniej do 750 i 850...

M.

Marcin,wiem ze o tym juz bylo pare razy,ale moglbys tak w skrocie naszkicowac ile wynosza koszty utrzymania 750?Ile Ci pali w miescie i na trasce?Pytam bo mazy mi sie siodemeczka z 12 pod maska.

Pozdrawiam

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

na dzień dzisiejszy:

16 l/ trasa

21-23 miasto

Jakoś podskoczyło mi spalanie razem ze wzrostem cen gazu :twisted:

(pewnie coś mi sie rozregulowało przy okazji zmiany cen.. albo jakość gazu się drastycznie zmieniła...)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

system wtrysku L-jetronic jest niemal stworzony zeby gaz zakladac do niego. tak wiec zakladaj i zero kombinacji. z tego co ja zakladalem to lepiej chodzi na 2 parownikach,ale kazdy ma swoje.

pozdro.

e39 3.0D