Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziendobry,Korzystajac z okazji ,ze maz ( puchatek 26 ) wyjechal w interesach,chcialam sie was zapytac ,i prosze o szczere odpowiedzi, co sadzicie o tych dwoch samochodach. Pierwsze ,to BMW 328 coupe z 96roku,bardzo zadbane ,koloru srebrnego,z malym przebiegiem,chyba niecale 200tys,z czerwona skora,poprostu super,w jednych rekach od poczatku, a drugie to BMW 750 z 95roku koloru granatowego,z pelnym mozliwym wyposarzeniem,tak mi sie wydaje,choc nie wiem co tam w zasadzie moze byc :roll: bez gazu ,bo maz powiedzial ze to ponoc zabija silnik,i w sumie jak tak sobie pomysle,to zadne nasze bmw nie mialo gazu,.W kazdym razie,to 750 jest poprostu piekne,mielismy juz takie ,tylko chyba z mniejszym silnikiem.

Wiem,ze to kompletnie dwa rozne auta,niejeden moze powiedziec,ze kobieta nie bedzie w stanie jezdzic takim samochodem jak 750,a to ze wzgledu na jego gabaryty,ale to nieprawda. Jezdzilam wszystkimi bmw mojego meza,i nigdy nie mialam zadnej stluczki ,czy nawet jakiegos malego zadrapania.. . Spalanie paliwa napewno bedzie wieksze po stronie 750.

Doradzcie ,tylko szczerze, co wybrac?????? Pozdrawiam. Renia.

Opublikowano

He he. W chwili obecnej bez wahania dla siebie bym brał 328i coupe. Ale to tylko do chwili gdy urodzi mi się dziecko :wink: Cóż można powiedzieć. Poza M3 to najszybsza wersja "trójki". Bardzo udany i chwalony silnik zarówno na forum jak w magazynach motoryzacyjnych. Z tym silnikiem wyposażenie auta również powinno być przyzwoite.

Nie jeżdziłem nigdy "siódemką". Gdyby mnie było stać na takie autko bez wahania bym sobie kupił ponieważ w tej budzie bardzo mi się podoba.

Zauważyłem że wybrałaś dwa samochody z barzdzo dużymi silnikami. Jeśli patrzysz na ekonomię to nie dla Ciebie auta. No chyba że lubisz duże emocje to tak :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Mam rodzinke i wszyscy sobie szalejemy w coupetce.Siodemke tez mialem i wielka krowa,niewygodna .
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Przy normalnej jeździe 750 weźmie w dużym mieście 22-30l. To jest sporo. Jeżeli nie interesują Cię koszty to lepiej wybrać E38.

328 to fajne i zwinne wozidełko ale zupełnie inna klasa samochodu i przeznaczona do innych celów.

Pamiętaj, że BMW w porównaniu z konkurencją jest ma bardzo małe wnętrze.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

328i to samochod dwie klasy nizej niz 750i - te samochody sa wlasciwie nieporownywalne.

Jezeli miescicie sie do E36 i zalezy Wam na nie ladowaniu worka pieniedzy w rure wydechowa, to lepszy bedzie 328i.

Jezeli potrzebujecie duzego, reprezentacyjnego auta, to polecam E38, ale raczej 740i. Koszty utrzymania (przede wszystkim serwisowania) beda duzo nizsze, a osiagi bardzo podobne.

Jezeli jestescie 'pasjonatami przede wszystkim', to 750i bedzie w sam raz :).

Moje E32 750i to byl fantastyczny samochod, a dzwiek V12 byl wrecz powalajacy, ale wymiana czegokolwiek przy tym silniku to koszmar kazdego mechanika.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Czesc wszystkim. Z gory chcialam podziekowac za wasze odpowiedzi, :cool2: . Otoz ,samochod mam miec do pracy,co do kosztow paliwa,to maz placi :mrgreen: ,auto tak czy tak bedzie zarejestrowane na firme w Holandii. Oprocz tego maz ma Forda USA pick-upa ktorego kupil pare tygodni temu,i teraz mysli raczej nad jakims autem reprezentacyjnym,wiecie,na jakies wazne spodkania,ktorym w zasadzie ja bede jezdzila na codzien. Czy naprawde koszty napraw 750ki sa tak olbrzymie???? Czy ten model jest bardzo awaryjny???? Mielismy 740 ale ja nam ukradli ( maz plakal jak ,niewiem.. ) Wiecie,baba za kolkiem takiego olbrzyma jak 750 to chyba sexy wyglada,co???? Pozdrawiam.
Opublikowano

Z moich doswiadczen nie wynika, zeby 750i bylo specjalnie awaryjne i utrzymanie E32 750i nie bylo dla mnie jakims zabojstwem finansowym.

Jezeli kupicie zadbany egzemplarz, ktory mial wlasciciela 'przygotowanego finansowo' na to, ze jezdzi topowym modelem luksusowej limuzyny, to wszystko bedzie w porzadku.

Mechanicy narzekaja na ten samochod glownie z powodu trudnego dostepu do elementow pod maska - tam, gdzie w 740i dostep jest latwy, w 750i czasem trzeba sie niezle nabiedzic, zeby dokonac naprawy.

Ale jezeli priorytetem nie sa koszty, a w dodatku trafil sie Wam egzemplarz w dobrym stanie, to radochy z silnika V12 bedziecie mieli co niemiara.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Dzieki,wlasnie przegladalam strony z BMW i natrafilam na:

http://motoaukcja.interia.pl/show_item.php?item=210313011

Wiesz,niemam zielonego pojecia na co zwrocic uwage??? Widze,ze jestes z okolic tego pojazdu, czy bylbys w stanie podjechac i ogladnac go dla mnie???? :lol: No chyba ,ze bedzie daleko,to sobie nim nie zawracaj glowy. Z gory dziekuje. Renia.

Opublikowano

Przede wszystkim na bezwypadkowosc, poza tym trzeba cierpliwie posprawdzac, czy wszystko, w co samochod jest wyposazony, dziala - od elektrycznych szyb do webasto.

Silnik powinien pracowac niesamowicie 'aksamitnie' - przy tylu cylindrach ciezko np. uslyszec, ze jeden nie pracuje ;).

Ale ja po paru godzinach wsluchiwania sie w moje V12 bylem w stanie odroznic dzwiek V11 ;).

No i najlepiej, zeby dane z ksiazki serwisowej mozna bylo potwierdzic w serwisie BMW, ktorego pieczatki sa w tej ksiazce.

Cena tej 750i, ktorej link wkleilas, jest podejrzanie niska jak za zadbany egzemplarz, oprocz tego w mojej 750i skora wygladala podobnie, ale po przebiegu... 280 tys km.

Dzwonilem pod numer podany w ogloszeniu, ale nikt nie odbiera.

Sprobuje jeszcze troche pozniej, i jezeli te 'okolice Warszawy' to 10-20 km od centrum, to moge go obejrzec, nie ma problemu.

Ja na Waszym miejscu raczej pojechalbym po taki samochod do Niemiec i szukal czegos w tym stylu:

http://mobile.de/SIDLDFwSRLw.XU0T1mN8kASBg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1183378124A1Iindex_cgiD1100CCarY-t-vctpLtt~BmPA1B21B20B48%81r-t-vCaMIMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yprrdsO~BSRA6D1100F200000B40D3500I100000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0H50000000D1995A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=21&id=11111111266439692&

http://mobile.de/SIDLDFwSRLw.XU0T1mN8kASBg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1183378124A1Iindex_cgiD1100CCarY-t-vctpLtt~BmPA1B21B20B48%81r-t-vCaMIMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yprrdsO~BSRA6D1100F200000B40D3500I100000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0H50000000D1995A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=28&id=11111111264280702&

http://mobile.de/SIDLDFwSRLw.XU0T1mN8kASBg-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1183378124A1Iindex_cgiD1100CCarY-t-vctpLtt~BmPA1B21B20B48%81r-t-vCaMIMiMkPRQuSeUnVb_X_Y_x_yprrdsO~BSRA6D1100F200000B40D3500I100000000BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0H50000000D1995A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=24&id=11111111266409084&

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
mysli raczej nad jakims autem reprezentacyjnym,wiecie,na jakies wazne spodkania,ktorym w zasadzie ja bede jezdzila na codzien. Wiecie,baba za kolkiem takiego olbrzyma jak 750 to chyba sexy wyglada,co???? Pozdrawiam.

A więc masz odpowiedź na pytanie. Szukacie autka reprezentacyjnego więc E38 będzie git. Mieliście już takie autko 4.0 więc wiecie jak spalanie i mniej więcej części.

PS. O taaak . Takia kobitka w takim wozie do tego elegancki kostiumik i minióweczka :wink: Renia mąż w delegacji więc kiedy ustawiamy się na browarek :D :D :D :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Tak szczerze...

1. Wejdź na www.mobile.de

2. Wyciągnij średnią cenę samochodu, który Cię interesuje (rocznik/model)

3. dodaj 30% do tej ceny i zacznij szukać.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
mysli raczej nad jakims autem reprezentacyjnym,wiecie,na jakies wazne spodkania,ktorym w zasadzie ja bede jezdzila na codzien. Wiecie,baba za kolkiem takiego olbrzyma jak 750 to chyba sexy wyglada,co???? Pozdrawiam.

A więc masz odpowiedź na pytanie. Szukacie autka reprezentacyjnego więc E38 będzie git. Mieliście już takie autko 4.0 więc wiecie jak spalanie i mniej więcej części.

PS. O taaak . Takia kobitka w takim wozie do tego elegancki kostiumik i minióweczka :wink: Renia mąż w delegacji więc kiedy ustawiamy się na browarek :D :D :D :wink:

Witam,maz juz po delegacji. :nienie: :naughty: tak chcemy zakupic BMW chyba raczej 750tke w budzie e38 . Czy mogliby sie wypowiedziec uzytkownicy tego modelu,na co zwracac uwage przy kupnie,jakie maja problemy z tym samochodem co jest najbardziej awaryjne,itd. Mielismy kiedys 740 ( 4.4) i to autko bylo piekne,bezawaryjne,ze spalaniem bylo roznie,trasa okolo 11,5 ,miasto do 19litrow,Czy w 750ce spalanie bedzie o wiela wiekze????? Pytam szczerze,bo nie wierze ,zeby taka krowa spalala 15-16litrow w miescie,tak jak ktos to kiedys napisal na forum :doh: Napewno nieinteresuje mnie gaz w aucie, :hand: . Szukam samochodu dla zony,w ktorym bedzie sie czula bezpiecznie i ktorym sie jej bedzie dobrze jezdzilo. Moze ktorys z formulawiczow ma taki samochod na sprzedarz????? pozdrawiam ,Puchatek26 :cool2:

Opublikowano

Cóż, bardzo nie lubię i zazwyczaj stronię od zwracania komukolwiek uwagi a już w szczególności osobie starszej ode mnie, ale wstyd jest patrzeć jak "stary koń" robi błąd ortograficzny np. w słowie "sprzedaż" :), tytułem wstępu.

Wracając do meritum sprawy: jeżeli autko ma byś pojazdem reprezentacyjnym to proszę mi wybaczyć arogancje ale pojazd za 30tys zł takim nie jest :). Z tym jest jak z x-typem - Jaguarem dla ubogich. Nie jestem użytkownikiem bmw co pod żadnym pozorem nie oznacza ,iż mam jakąkolwiek awersje do tej marki. Jeśli finansowo jesteście Państwo przygotowani na wydatek rzędu 120tys zł polecałbym serie 7 w nowym nadwoziu, zwłaszcza jeśli ma ono służyć celom biznesowo-służbowym. Prawdopodobnie narażę się około 95% użytkowników tego forum, ale warto wg. mnie zastanowić się także nad Mercedesem S-klasse (W220 rocznik 1998-2005) auta te można nabyć w cenie około 80-100tys zł a wydają się być kilka lat świetlnych przed e38.

ps. No offence.

Opublikowano

W220 jest zdecydowanie nowocześniejsze od E38 ale niestety nie ma "tego czegoś" co miał W140. Wtedy różnica między E i S klasą była oczywista.

E38 z racji wieku przestaje być samochodem reprezentacyjnym ale dobrze utrzymana sztuka da jeszcze dużo przyjemności z jazdy.

Opublikowano
Cóż, bardzo nie lubię i zazwyczaj stronię od zwracania komukolwiek uwagi a już w szczególności osobie starszej ode mnie, ale wstyd jest patrzeć jak "stary koń" robi błąd ortograficzny np. w słowie "sprzedaż" :), tytułem wstępu.

Wracając do meritum sprawy: jeżeli autko ma byś pojazdem reprezentacyjnym to proszę mi wybaczyć arogancje ale pojazd za 30tys zł takim nie jest :). Z tym jest jak z x-typem - Jaguarem dla ubogich. Nie jestem użytkownikiem bmw co pod żadnym pozorem nie oznacza ,iż mam jakąkolwiek awersje do tej marki. Jeśli finansowo jesteście Państwo przygotowani na wydatek rzędu 120tys zł polecałbym serie 7 w nowym nadwoziu, zwłaszcza jeśli ma ono służyć celom biznesowo-służbowym. Prawdopodobnie narażę się około 95% użytkowników tego forum, ale warto wg. mnie zastanowić się także nad Mercedesem S-klasse (W220 rocznik 1998-2005) auta te można nabyć w cenie około 80-100tys zł a wydają się być kilka lat świetlnych przed e38.

ps. No offence.

Otoz, tak robie bledy ortograficzne,i mam to gdzies :mrgreen: Pozatym strasznie wnerwiaja mnie komentarze osob,ktore ..........<- tu nasuwaja mi sie zwroty i slowa,za ktore napewno dostalbym od moderatora ostrzezenie :mrgreen: Prosilem o komentarze osob jezdzacych tym modelem. I tak ,napewno 750 w budzie e38 nie jest samochodem reprezentacyjnym :mad2: :duh: :mad2: Powiedz mi ,kto tu mowi o kwocie 120tys zl???????? :doh: I gdzie widzisz "starego konia"???? Mamy z zona po 27lat i prowadzimy wlasna firme w Holandii Szukam samochodu dla niej do 35tys zl w miare dobrym stanie. Ja na codzien jezdze Fordem USA 250 hevy duty 6.2diesel kupionym pare tygodni temu i gdzies mam mercedesa. Jestesmy z zona ogromnymi fanami marki BMW i tak juz do konca zostanie :cool2: I smialo powiem,ze gdybym mial 120 tysiakow na zbyciu,to kupil bym sobie ze dwie e32, ze dwie e30,napewno 635,m5 w budzie e28 i na cos by jeszcze zostalo. Napewno nigdy nie kupie mercedesa :duh:

Opublikowano

Witam, nie w moim interesie leży poprawność Twojej ortografii :), myślę jednak ze jest to w pewnym sensie cecha osoby wykształconej, reprezentującej pewien poziom intelektualny,oczytanej etc. oczywiście istnieje pewne prawdopodobieństwo ,iż lubisz być nazywany ćwokiem (osoba mało inteligentna,nieobyta). "Otoz, tak robie bledy ortograficzne,i mam to gdzies ..." nie zwracam już uwagi na znaki interpunkcyjne a raczej ich brak, podobnie jak Ty(na przyszłość znaki przestankowe znaczniej ułatwiają poprawne zrozumienie przekazywanej przez Ciebie myśli) - wracając jednak do zdania, cóż mówi samo za siebie i niestety za Ciebie :(.

Napisałem,ba, wyraziłem,jedynie swoje skromne zdanie. Nie powinieneś czuć się zagrożony :) a Twoja reakcja na to wskazuje.

Nie interesuje mnie jak duże środki finansowe chcesz przeznaczyć na auto dla Żony, ani także gdzie prowadzisz firmę i jakim autem jeździsz, nie interesuje mnie także to ,że jesteś wielkim fanem firmy BMW a także to, co jak sie okazuje jest dość charakterystyczne dla większości posiadaczy aut tej marki czyli awersja do mercedesa, która swoją drogą jest niczym nieuzasadniona i nie ma żadnych pragmatycznych podstaw.Chciałem jedynie Ci doradzić, pokazać pewną alternatywę, zwłaszcza dlatego ,iż nadmieniliście razem z Żoną ,że autko ma także służyć celom reprezentacyjnym.

Pozdrawiam,

Maciek

ps, NO OFFENCE , ja mam 19 lat więc jesteś dla mnie w pewnym sensie przedstawicielem klasy geriatrycznej :lol: :lol: :lol:

Opublikowano
czlowieku,to po co sie wogole wtracasz???? :mad2: Absolutnie nie mam nic do mechasia,nic do audi ,nic do volvo, poprostu kocham BMW. Prosilem o wypowiedzi tych osob,ktorzy jezdza 750tkami ,a nie 19stoletnich chloptasi,ktorzy jezdza tatusiowymi merolami AMG i udaja super wyksztalconych geniuszy :duh: wiec ,czlowieczku,odbij :hand:
Opublikowano

Panowie, bardzo prosze, bez wycieczek osobistych :nienie: .

To, ile kto ma lat, czyim i jakiej marki samochodem jezdzi, czy lubi jakas marke, czy nie, nie ma tu najmniejszego znaczenia.

Co do 750i - ja wypowiadam sie tylko jako byly wlasciciel E32 750i i przyszly (mam nadzieje) wlasciciel E38 740i.

Mysle, ze do 35 tys PLN uda sie kupic E38 750i w dobrym stanie, trzeba tylko szukac egzemplarzy nieco starszych, ale za to bardzo zadbanych i jak najbardziej potwierdzona przeszloscia, jak sie tylko da.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Do m!xer: BMW e32 potrafi pomimo wieku być autem reprezentacyjnym, e38 z pewnością do takich należy. Wszystko zależy od tego, w jakich auto jest rękach i jak się o nie dba. Znam właściciela firmy jeżdżącego e38 pomimo,że stać go na większość nowych aut... Czy to źle o człowieku świadczy??

Poza tym, o prestiżu stanowi tu nie do końca wiek,a raczej sam model i koszty jego utrzymania. Właściciele 750 mających po 15 lat liczą się z tym,że kable zapłonowe do ich auta kosztują ponad 2000zł i w roku można wydać na same części eksploatacyjne ponad 10k zł, żeby wspomnieć nadmieniony przez Panfila wydech itp.

Także Twoja wypowiedź była - moim zdaniem - mocno nietrafiona, a i w niej znalazłbym kilka błędów...choćby interpunkcyjnych :norty:

Przepraszam za ten mały OT, ale ciężko czasem czytając takie rzeczy nie zareagować.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Puchatek ja bym wybrał E38 :cool2:

m!xeR, jeśli chcesz kogoś uczyć ortografii czy obycia, to zacznij od siebie. Nie wiem czy wiesz, ale długie zdania oddzielane jedynie przecinkami są charakterystyczne dla języka rosyjskiego. W języku polskim zdania powinny być dość krótkie, zwięzłe, zakończone "kropką". Wpływa to na ich przejrzystość. Częste przecinki w tym przeszkadają, a estetycznie też to nie wygląda. Warto te zasady znać, "myślę jednak, że jest to w pewnym sensie cecha osoby wykształconej, reprezentującej pewien poziom intelektualny, oczytanej etc. Oczywiście istnieje pewne prawdopodobieństwo, iż lubisz być nazywany ćwokiem (osoba mało inteligentna, nieobyta)"*

:twisted2:

*cytat z m!xeR

Opublikowano
Mysle, ze do 35 tys PLN uda sie kupic E38 750i w dobrym stanie, trzeba tylko szukac egzemplarzy nieco starszych, ale za to bardzo zadbanych i jak najbardziej potwierdzona przeszloscia, jak sie tylko da.

I tu jest największy problem. Znajdź E38 z początku produkcji z przebiegiem mniejszym niż 500-600k km. Praktycznie mało realne...

Opublikowano

I tu jest największy problem. Znajdź E38 z początku produkcji z przebiegiem mniejszym niż 500-600k km. Praktycznie mało realne...

Malo realne, ale po prostu trzeba jechac do jakiegos bogatego landu w stylu Bawaria i szukac do oporu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i