Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu występują na kolumnie kierowniczej pojedyńcze głuche stuknięcia. Pojawiają się najczęściej przy przejeżdżaniu przez nierówności przy wychyleniu kierownicy 10 stopni prawo/lewo. Odczuwalne są dopiero po przejechaniu pewnej odległości. Rano przez pierwszych pare kilometrów jest wszystko ok. Na kierownicy nie ma luzów, drgań i tym podobnych rzeczy,auto reaguje poprawnie. Na przeglądzie nic nie wyszło. Byłem u jednego "magika", stwierdził że przekładnia do regeneracji 800 zeta :( . Co sądzicie na temat usterki, diagnozy i ceny ??

Opublikowano
prawdopodobnie mechanik ma racje że to przekładnia a co do regeneracji to za drogo.Chodzi o to że w przekładni wyrabia się listwa,a nie wiem czy da się kupić ją samą(trudny temat,fachowcy od tych spraw sami mówią że listwy nie ma gdzie dostać i lepiej poszukać używanej przekładni).Druga sprawa to uważaj na mechanika który jedynie może zlikwidować wyciek i ten luz za pomocą śruby na przekładni,a policzy Ci jak za kompletną regenerację.
Opublikowano
Witam.Otoż da sie zregenerowac starš listwe,trzeba ja wyciagnšc a nastepnie pochromowac,i dac do przeszlifowania na wymiar pasujacy suwliwie w otwór w przekładni,i po problemie,moge pomóc w razie potrzeby :D