Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich . Mam takie pytanie jak sprawdzić czy klimatyzacja jest nabita bo nie chce mi działać :( .Wciskam przycisk od klimy zapala mi sie światełko i nic żadnej reakcji .Nawet sie wentylator nie włącza :? .

Co może być przyczyną :?:

Pomocy :!: :!:

Opublikowano

Witam.

Jeżeli jest mało czynnika chłodzącego to sprężarka się nie załączy (takie zabezpieczenie,żeby jej nie zatrzeć). Poproś kogoś,żeby ci włączył klimatyzacje a ty zobacz czy sprężarka się włączyła.Jeżeli się nie załącza (albo się włącza tylko na chwilkę) to najprawdopodobniej już nie masz gazu.Najlepiej jednak radzę pojechać na djagnostykę bo tam ci wszystko powiedzą co i jak.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
a jak to sprawdzić czy sprężarka sie włącza jeżeli ona pracuje cały czas bo jest napędzana przez pasek :?:
Opublikowano
sprezarka nie pracuje caly czas. Bez przerwy kreci sie tylko kolo pasowe. Sprezarka uruchamia sie po zaskoczeniu elektromagnesu w sprzegle. Normalnie pracuje ona tak jak w aucie bieg jałowy. Po sygnale z czujnika sprzegło chwyta i kompresor sie kreci
Opublikowano

jest jeszcze jedena mozliwosc - uszkodzony panel sterownia - tzw bezpiecznik polimerowy - On jest odpowiedzialny za zalaczanie kompresora

o ile masz klimatronik

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
musze jechać do diagnosty i sie dowiedzieć co i jak bo z tego co widziałem to kompresor sie nie załącza :( chyba że źle patrzyłem
Opublikowano
sprawdz jeszcze czy masz bezpieczniki w porzadku i czy jest prad w kostce, ktora idzie do sprezarki po wlaczeniu przycisku klimy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
sprawdz jeszcze czy masz bezpieczniki w porzadku i czy jest prad w kostce, ktora idzie do sprezarki po wlaczeniu przycisku klimy

Mam podobny problem co autor tego postu (dziś nabiłem klimę). Sprawdziłem bezpieczniki - OK(pod tylnym siedzeniem i pod maską), niestety napięcia na kostce, która wchodzi do sprężarki nie ma :(. Sprężarkę podpiąłem na krótko - działa.

Czy to oznacza, że panel klimatyzacji padł ??

Opublikowano
Sprężarkę podpiąłem na krótko - działa. Czy to oznacza, że panel klimatyzacji padł ??

.... albo prad "gubi sie" gdzies po drodze na jakiejs wiązce