Skocz do zawartości

Samoistnie wyłanczająca sie klimatyzacja??!!??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam problem z moja klimatyzacja ktora automatycznie sie wylancza po przekroszeniu pewnej predkosci lub podczas dynamicznego przyspieszania i jazdy. swiatelko klimy sie pali ale czuje ze nie chlodzi. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko znowu dziala lecz gdy zaczne dawac ogien na tłoki to sie wylancza. Czy ktos juz spodkal sie z czyms podobnym? prosze o pomoc.

ps.3 miesiace temu robilem serwis klimy- wymiana srodka i czyszczenie. dzisiaj powtorka i dalej to samo :mad2: . :modlitwa: POMPCY :modlitwa:

Opublikowano
Jesli jest za malo czynnika chlodzacego to sprezarka wogole sie nie wlaczy. Na postoju wlacz klime i sluchaj czy wlacza sie sprezarka, bedzie slychac charakterystyczne pykniecie i obroty silnika minimalnie spadna jak sie zalaczy. Jesli sie nie zalaczy to z powrotem na warsztat i popros o sprawdzenie szczelnosci, chociaz powinni to zrobic podczas serwisu klimy. Predkosc i dawanie po garach nie ma zadnego zwiazku z klima no chyba ze jakis element jest uszkodzony. Pozdrawiam
Opublikowano
jest to klimatronik, cisnienie dobre a czy sie po takim wylaczeniu znowu zalancza to niewiem. musze sprawdzic. moze macie jeszcze jakies pomysły?!?
Opublikowano
zatankowalal mi 680g do tego 15ml oleju i sprawdzili szczelnosc. oczywiscie dali wydruk. robil to moj kolega, z filtrami i czyszczeniem zaplacilem 200PLN
Opublikowano

Wiec prawidlowa ilosc, czy uklad nie jest zawigocony?? Robil test szczelnosci azotem?? Azot wyciaga wilgoc. Podlacz auto pod maszyne i powiedz jakie sa cisnienia po stronie tlocznej i ssacej, zaobserwuj co sie dzieje z cisnieniami jak sie wylancza kompresor, chodzi wiatrak na skraplaczu, nie zamarza ci osuszacz....???

Wszystko to sie wyjasni jak powiesz jakie cisnienia panuja w pracujacym ukladzie .