Skocz do zawartości

[E36] Mastyka w komorze silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na oku BMW E36 2.0 z roku 1991. Przy oględzinach auta zwróciłem uwagę na mastykę na łączeniu kielichów mcpersona z nadkolami (w komprze silnika). Mam pewne wątpliwości co do oryginalniści tejże mastyki. Mianowicie w mojej E30 mastyka jest gładko roztarta na łączeniach blach, natomiast w tej E36 jest taki jakby "baranek" albo potocznie mówiąc "nasmarkane" tą mastyką.

Jak macie w Waszych wozach ?? Poza tym w jakich miejscach są klejone naklejki z barwą nadawcza nadwozia w E36??

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

Barwa nadwozia jest naklejona na kielichu lewego (od strony kierowcy) macpersona, łatwa w lokalizacji, wystarczy podniesc mache :)

A "nasmarkane":) ma byc chyba , ja tez tak mam

Opublikowano
u mnie nie ma takiego baranka jak zauwazyles w tej E36 ,mastyka jak ty to mowisz jest rozpostarta rownolegle do laczenia blach wlasnie w tym miejscu o ktorym mowisz,ale powiem szczerze ze widzialem tez na gieldzie jedna taka betke z barankami w tym miejscu i wiem ze byla malowana cala,za bardzo sie nie znam na blacharce ale przypuszczam ze u mnie sa takie jak byc powinny
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano
nalkejka z kolorem na lewym kielichu od strony zewnętrznej a mastyka jest rozsmarowana chyba jakimś pędzelkiem (nie jest to baranek) - lakier oryginał bez wypadków 91 E-36 320i
Opublikowano

Jak kupowałem swoją beemkę, najpierw szukałem w polsce 325 e36 i oglądałem ich ze 20 parę sztuk było nie bitych przodem i potwierdziło się to co mi mówili znajomi że e36 do 93r miało mastyke tak jakby pędzelkiem a po 93 baranek.Być może się myle ale zauważyłem taka prawidłowość. Więc dziwne jest to że masz baranek w 91r, jeśli masz możliwość zdejmij plastikowe nadkole wtedy dowiesz sie prawdy.

Zwracaj też uwagę na kompletność różnych dupereli spinek plasticzków itp. jak samochód był bity to zazwyczaj brakuje tych drobnych elementów

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
No to chyba jest prawda co mowi Kiokio bo ja mam 94' i jest baran, a wszystko na pewno jest OK tzn nie bite albo cos w tym rodzaju bo zrobilem dokladne oględziny
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi :) Stwierdziłem że nie biorę jej, po pierwsze dlatego, że gostek przegina z ceną - 20tys zł za rok 1991, a z wyposażenia ma tylko ABS, centralny na kluczyk i alumy. Korbki w drzwiach i w szyberdachu, bez żadnego kompa, no i zauważyłem tak jakby tylna część progu była na szpachli. Za tę cenę to mogę wyrwać chyba coś lepszego.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg