Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

mam taki oto problem. Nie mam u siebie łącznika zaznaczonego na zdjęciu łączącego wlot z obudowa filtra powietrza.

Miałbym możliwość zakupu takiego łącznika jednak tam jest jeszcze jakaś puszka połączona z tym łącznikiem i nie wiem za bardzo do czego ona jest.

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć do czego ona służy ??

Jeżeli ma ktoś te części to proszę o kontakt bo jestem oczywiście zainteresowany zakupem.

Ile coś takiego może kosztować ??

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images21.fotosik.pl/307/27c020d7f65be284.jpg

Opublikowano

Czyżby nikt nie wiedział jaką funkcję spełnia ta część :?:

Jaki ma wpływ na pracę silnika i czy można bez tego jeździć ?

Byłbym wdzięczny za infromacje

Opublikowano
To zaznaczone na czerwona to jak wiesz jest dolot powietrza do filtra a to pudełko połaczone z nim to puszka rezonansowa poprawiające zjawiska falowe dolotu. Oczywiście można bez tego jeździć ale silnik będzie zasysał ciepłe powietrze z pod maski a brak puszki to trudno określić w jaki sposób wpłynie na parametry dolotu ale jeśl ktoś to wyliczył to ma być.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedz.

Wkońcu ktoś się nade mną zlitował :wink:

Mam jeszcze jedno pytanie.

Czy każdy model miał inna obudowę i osprzęt który mnie interesuje tzn (ten dolot i puszka).

316 i 318 oba M43 mają ten sam układ. A co np z 320 i wyższymi modelami ?? Czy tez mają to samo ? Musze to kupić i nie wiem czy jakby byl od innego modelu ten osprzęt to czy będzie dobry.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy mogę założyć tą puszkę rezonansową od 318 is ?? Wydaje mi się, że nie ma różnicy miedzy 316 a 318 tylko nie wiem jak się ma sprawa właśnie z IS-em.

Proszę o odpowiedz bo nie wiem czy mam kupić.

Opublikowano
Sorry za OT, ale tak patrzę na to zdjęcie i widzę akumulator z przodu, pod maską. Dotąd oglądałem jedno e46, 320d dokładnie i aku był schowany w bagażniuku. Myślałem, że wszystkie e46 mają tak to rozwiązane :roll: Czy tylko w dieslach aku jest ukryty w bagażniku?
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Akumulator zamontowany w bagażniku jest tez w 6-cylindrówkach.

Co do puszki to wątpię żeby były takie same ale jeśli są podobne kształem i objętością a nie masz innej pod ręką to można spróbować założyć.