Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Padło podświetlenie włącznika szyberdachu .Czy da się to naprawić czy lepiej kupić nowy lub używany .próbowałem sam ale nie wiem czy tam jest żarówka czy może dioda .Na żadnym przewodzie w kostce nie mam prądu .Proszę o poradę :?
Opublikowano
Padło podświetlenie włącznika szyberdachu .Czy da się to naprawić czy lepiej kupić nowy lub używany .próbowałem sam ale nie wiem czy tam jest żarówka czy może dioda .Na żadnym przewodzie w kostce nie mam prądu .Proszę o poradę :?

Może nie być prądu jak nie właczysz świateł. Są tam żarówki (T3 pomarańczowe) które trudno dostać, jak trafisz to można wymienić, ale dłubania to trochę jest. Nowy to pewnie cena zaporowa w uzywanym nie masz gwarancji że żarówki też nie są padnięte lub zaraz nie padną.

Opublikowano
Szukałem takiej żarówki w sklepie elektronicznym i faktycznie klapa.Dzwoniłem do sklepu nowy włącznik około 100- 150zł.Trzeba tylko podać nr na włączniku.Pozatym trochę to porypane bo podświetlenie przycisków od szyb jest podświetlane diodami z jakimś rezystorem.Jak się z tym uporam to dam znać.
Opublikowano
na Twoim msc. dal bym sobie z tym spokoj. Po co robic sobie niepotrzebne koszty.Jak kolega wyzej wspomnial nowy napewno niezle kosztuje a na uzywany nie masz pewnosci,a tym bardziej jesli jest trudne i skomplikowane dojscie.Mysle ze nie warto. Mam nadzieje ze pomoglem .pozdro