Skocz do zawartości

[E36]Wyciąganie zegarów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do wyciągnięcia zegarów muszę ściągnąć kierownicę,kierownicę mam z poduszką.Z tego co pamiętam jak wymieniałem żarówkę w podświetleniu wskaźnika paliwa, to się chyba nie zmieściły koło kierownicy.

A pytam bo potrzebuje dostać się do jakiegoś akumulatorka od pamięci,bo nie mogę skasować inspekcji.A postępuje raczej dobrze ,bo pierwsze łacze piny 7,19 a potem włączam zapłon(trzymałem nawet do minuty i nic nie zgasło).W przydatnych linkach napisali:

Dokładny opis kasowania znajduje się poniżej. Jeszcze jedna uwaga odnośnie komputerka. Wiele problemów i zakłóceń w pracy tego urządzenia powoduje akumulatorek podtrzymujący jego pamieć. Jeżeli dzieją się jakieś dziwne rzeczy typu mamy cały czas 5 zielonych diod zapalonych lub nie udaje nam się skasować pamięci to przyczyny należy szukać w zasilaniu (samo ogniwo i wszelkie połączenia jak ścieżki na tablicy zegarów) Akumulatorek umieszczony jest w dolnej-prawej części deski rozdzielczej.

Opublikowano

A postępuje raczej dobrze ,bo pierwsze łacze piny 7,19 a potem włączam zapłon(trzymałem nawet do minuty i nic nie zgasło).

Zanim rozkrecisz pol auta, sprobuj odwrotnie, tzn najpierw zaplon, a potem lacz piny...

Powodzenia, napisz co z tego wyszlo.

Pozdrawiam!

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
U mnie też nie chciało wykasować inspekcji, ale pomogło porządne oczyszczenie pinów w kostce. Też się męczyłem i nic nie pomagało. Po prostu dobrze oczyść styki. Pzdr
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

Jesli chcesz wyciagnac zegary nie musisz zdejmowac kolka wystarczy odkrecic dwie srobki :D

Pozniej ciagnij zegary do siebie za gorna czesc i sprytnie przekrec delikatnie kierownica w prawo lub w lewo :D

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]