Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pyatnie o zabezpieczenie podwozia przd zimą...wiemże jeszcze wcześnie...ale już jestem ciekaw. :wink:

Czy ktoś z was to robił? Ile to kosztuje? jakich środków użył? gdzie można to zrobić na Śląsku? (bo jestem z Tychów)

... i czy wogóle to robić??? :twisted:

Opublikowano

IMHO nie musisz konserwowac. E46 z fabryki wychodzi juz odpowiednio przygotowane do jazdy w zimie.

Mysle ze konserwacja we wlasnym zakresie nowych samochodow to tylko taki nawyk z czasow fiata 125p, 126p czy chociazby poloneza.

Aby cie pocieszyc powiem ze moje e46 ma juz 8 lat i nie znajdziesz na nim sladu rdzy. O swoj samochod rowniez mozesz byc spokojny, na pewno wytrzyma blacha wytrzyma dobrych kilka lat.

Opublikowano

Nie zgodzę się, że fabryczne zabezpieczenie wystarcza - może w cywilizowanych krajach, ale u nas walą tyle soli, że nawet plastik rdzewieje :lol: - oczywiście E46 jest na tyle młody, że pewnie się tam wiele nie będzie działo (jeśli w ogóle) - jednak nie zaszkodzi zerknąć i ew. coś podmalować.

A dobre środki to np. Valvoline Tectyl Bodysafe i Tectyl ML na podkład. W sumie wystarczy 1-2L, bo nie trzeba całego podwozia malować.

Opublikowano
ja sobie posmarowalem taka jakby ''smola'' do podwozi,bo obtarlem troche auto na garbach i jest oki :) i jest to dosyc tanie .ja mam w puszcze jak do farby ,pedzlem mazniesz i po klpocie :wink:
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
proponuje bitgum albo autogum to cos podobnego do smoly ale bardzo dobre srodki i wcale niedrogie a swoje zalozenia spelniaja
liczy się tylko aby wsiąść i jechać a czy to ważne gdzie!!! ważne czym (BMW)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
OK to juz wiem czym mam to zrobić...ale teraz jak , a dokładnie które miejsca ym posmarować a które omijać w podwoziu żeby nie spiep....... czegoś?????? :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam u siebie:

915 BODY SKIN CONSERVATION, DELETION

Co można by przetłumaczyć brak konserwacji, a pomimo tego podwozie (2000r) wygląda tak, że nawet nie myślę o mazaniu go czymkolwiek.

Dwa razy się zastanów i pooglądaj czy warto.