Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A więc mam oryginalny telefon BMW GSM, zakupiłem kartę POP, aktywowałem ją i nic. W samochodzie pokazuje się komunikat Check kaart. Kartę wkładałem do centralki w bagażniku i pod telefon w kabinie i cały czas to samo. Może ktoś wie w czym rzecz?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Czy nikt nie korzysta w samochodzie z oryginalnego aparatu BMW_GSM? Może wystarczy pomimo tego komunikatu coś wcisnąć? Ten sam komunikat pokazuje się po włożeniu karty SIMPLUS - Check kaart???

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

mamy telefony ale ile to można pisać o tym samym ?

wsadz starszo karta to będzie działać - nowe mają inne napięcie

Opublikowano
falcon, u mnie w 99 dzial stara karta ery, inne nowsze nie chca. mozesz mi powiedziec gdzie dokladnie jest ta centralka w bagazniku (masz sedana czy touringa?). jakbys mogl to prosilbym o zdjecia gdzie ejst umiejscowiona ta centralka... wielkie dzieki
Opublikowano
Hmm, a skąd ja mam taką starą kartę skombinować? Można kupić coś takiego w salonie? A nawet jeśli coś takiego znajdę ( bo chyba mam starą niekaktywną ), to czy taką starą kartę można jakoś aktywować w salonie i przypisać do niej numer telefonu?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
nie chodzi o napiecie karty tylko o pojemnosc sima . Działaja karty kture maja pamiec ksiazki telefonicznej do 100 numerów . np: sami swoi , heyah , stare karty ery .
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
Wielkie dzięki. I o taką odpowiedź mi chodziło, jeśli się to sprawdzi oczywiście z moim telefonem :wink:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Niestety, ale właśnie kupiłem startery TAK TAK, HEYAH i nic, to samo, cały czas ten sam doprowadzający do szewskiej pasji komunikat CHECK KAART. Reasumując, nie działa na niczym, nawet na abonamencie w Orange. Już nie wiem :mad2:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

a czy maja one odpowiednia pojemnosc tej ksiazki kontatkow? bo z tego co sie zdazylem dowiedziec to heyah tez juz daje karty z pojemnoscia 250. zreszta to ciekawa teoria z ta pojemnoscia, pierwszy raz to slyszalem, zawsze bylo, ze chodzi o napiecie...

edit: no i teoria poszla sie rypac... moja karta, ktora dziala ma 250 kontaktow, ma minimum 6 lat wiec pewnie na "stare" napiecie

Opublikowano
nawet na abonamencie w Orange:mad2:
też nowe karty , a te na abonament też wymieniali na nowsze ( w plusie na mega coś tam)
Opublikowano
Niestety, ale właśnie kupiłem startery TAK TAK, HEYAH i nic, to samo, cały czas ten sam doprowadzający do szewskiej pasji komunikat CHECK KAART. Reasumując, nie działa na niczym, nawet na abonamencie w Orange. Już nie wiem :mad2:

Witam

Podobnie jak Ty moja Bunia jest z '96 i u mnie działa karta abonamentowa zakupiona około 3 lata temu. Owszem telefon działał dopiero, kiedy włożyłem tą kartę do centralki w bagażniku ale działał.

Jeśli w twoim autku telefon nie chce działać pomimo tego, że testujesz go na kilku kartach to może po prostu urządzenie jest zepsute.

Mam nadzieję, że nie i uda Ci się uporać z tym problemem.

Pozdrawiam

:hand:

Opublikowano
Cholera faktycznie kazdy ma inna teorie . Ja słyszałem ze musi być do 100 numerów no ale widocznie zle słyszałem Przepraszam falcon za wprowadzenie w błąd :mad2:
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
tzn pewnie jezeli ma 100 wpisow to bedzie na 100% starego typu i bedzie dzialac... wiem, ze era juz nie wydaje takich kart. niedawno przedluzylem umowe na karte, ktora dziala w tym telefonie, no ale coz... musze ja miec przy tylku a nie w aucie :( w erze z abonamentu jak sie rezygnuje to mozna zrobic tak-taka wiec idealnie by sie nadawala...
Opublikowano
A nie wiecie, czy jest możliwość zmiany oprogramowania modułu w serwisie, czy gdzieś indziej, żeby to normalnie działało, a może jest jakiś inny sposób?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

Ja u siebie miałem ten problem z czytnikiem w podłokietniku, po włożeniu karty do centralki w bagażniku wszystko działa i jest ok, karta którą używam jest z orange i jest to karta nowego typu co w niczym tez nie przeszkadzało, może wychodziły rózne typy aparatów i stad rózne objawy...

ja mam taki:

http://img209.imageshack.us/img209/9448/ssa51710kp0.jpg

Opublikowano
Na to wygląda, że masz ten sam telefon co ja. Niestety próbowałem w podłokietniku i centralce też i nic. Przeglądając forum znalazłem post, że kolega miał podobny problem z tym komunikatem CHECK KAART i włożył jakąś kartę starego typu i poszło. Może zależy też od innych czynników, typu siła sygału, rodzaj anteny, a może od czegoś zupełnie innego, z tego co się zorientowałem, to poprzedni właściciel miał ten telefon aktywny i nie był zepsuty.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

jak kupiłem BeeMę 1.5 roku temu to też chciałem telefon uruchomić no i kupowałem karty i nie działało dopiero p.Krystian ze serwisu z Katowic powiedział mi że działa tylko na starszych kartach więc wsadziłem 2 letniego simplusa i działało i to z podłokietnika a w bagażniku do dziś nie szukałem miejsca na kartę bo ponodz cza ten moduł w niektórych autach odkręcić bo miejsce na karta jest z tyłu

obecnie telefonu nie używam bo jakość rozmów jest tak kiepska jak całe audio w e39

Opublikowano
U mnie da rade włożyc karte w centralke bez odkrecania, chociaz za pierwszym razem ja odkręciłem (jedna srubka) bo nie wiedziałem gdzie jest miejsce na karte, co do jakości rozmów to jestem zadowolony a powiem ze nawet jest lepiej niz sie spodziewałem...
Opublikowano
Chyba dam sobie spokój z tym telefonem. Chyba, że jest możliwość kupienia kabla, który bedzie miał taki sam wtyk jak wtyk ze słuchawki, a druga strona będzie miała końcówkę jak do nokii, albo innego modelu telefonu i jeszcze mieć pewność, że zadziała. Mi głównie chodzi o możliwość sprawdzenia oryginalnego systemu głośnomówiącego, bo chyba taki musi być - wnioskuję tak z tego przycisku na radio (TEL), że go wciskam i mogę gadać bez używania rąk :-)

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

powiedzcie mi taka rzecz: ma ktorys z Was touringa? ta centralka jest zaraz jak sie zdejmie ta oslone po lewej stronie (taka jak po prawej stronie co pod nia jest akumulator) czy trzeba grzebac glebiej (w sensie blizej nadkola)? bo pod ta oslonka to mam zmieniare i nawigacje, a po prawej stronie nad aku to jakies wielkie pudlo Nokii (cos od dzwieku?)

dzieki za odpowiedzi

Opublikowano
Chyba dam sobie spokój z tym telefonem. Chyba, że jest możliwość kupienia kabla, który bedzie miał taki sam wtyk jak wtyk ze słuchawki, a druga strona będzie miała końcówkę jak do nokii, albo innego modelu telefonu i jeszcze mieć pewność, że zadziała. Mi głównie chodzi o możliwość sprawdzenia oryginalnego systemu głośnomówiącego, bo chyba taki musi być - wnioskuję tak z tego przycisku na radio (TEL), że go wciskam i mogę gadać bez używania rąk :-)

Dodatkowo masz jeszcze funkcje w radiu przegladania książki telefonicznej, tworzenia jakiś notatek, sprawdzania siły sygnału i czasów połączen, wiecej sie tym nie bawiłem ale jeszcze jakies funkcje są...