Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem dwa dni temu 530 z 89r w bardzo fajnym stanie. Ze względu na oszczedność chcę założyć instalke gazową. Cieszył bym się bardzo, jeśli byli byście chętni mi w tej sprawie coś doradzić :D . Z góry bardzo dziękuje.
Opublikowano
buahahah...instalacja za 5 tys do samochodu z 89 r ? :) nie rozbrajajcie mnie.....Gosc potrzebuje dorady! a nie krzyza na droge..... Za 5 tys to bym sobie wlozyl...MOZE podkreslam moze do nowego :). Do buni z 89 r... polecam gazik max 2500 tys...ale ja bym sie zawinal do 2 tys....I poprostu dbal o kable swiece i filtry...a nie narzekal jak wiekszosc. Ja mam najtansze instalacje w swoich dwoch e34 , i w poprzednich tez mialem i zero problemow...a miesiecznie robie 5-6 tys....Poprostu trzeba o to dbac...nie grzeba nie psioczyc i nie narzekac...tylko jezdzic i tankowac za zlotowki...A jak slysze o instalacji holenderskiej za 5 tys do samochodu wartego 8 tys...to wybaczcie ale smiac mi sie chce...Pozatym prostszy gaz prostsza obsluga...a nie jezdzenie non stop na komputer...Eh.. CHyba ze cierpisz na nadmiar gotowki....ale skoro by tak bylo nie jezdzil bys e34 z 89r....Pozdrawiam i zycze powodzenia z gazowaniem...polecam BRC , odradzam ELPIGAZ

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
buahahah...instalacja za 5 tys do samochodu z 89 r ? :) nie rozbrajajcie mnie.....Gosc potrzebuje dorady! a nie krzyza na droge..... Za 5 tys to bym sobie wlozyl...MOZE podkreslam moze do nowego :). Do buni z 89 r... polecam gazik max 2500 tys...ale ja bym sie zawinal do 2 tys....I poprostu dbal o kable swiece i filtry...a nie narzekal jak wiekszosc. Ja mam najtansze instalacje w swoich dwoch e34 , i w poprzednich tez mialem i zero problemow...a miesiecznie robie 5-6 tys....Poprostu trzeba o to dbac...nie grzeba nie psioczyc i nie narzekac...tylko jezdzic i tankowac za zlotowki...A jak slysze o instalacji holenderskiej za 5 tys do samochodu wartego 8 tys...to wybaczcie ale smiac mi sie chce...Pozatym prostszy gaz prostsza obsluga...a nie jezdzenie non stop na komputer...Eh.. CHyba ze cierpisz na nadmiar gotowki....ale skoro by tak bylo nie jezdzil bys e34 z 89r....Pozdrawiam i zycze powodzenia z gazowaniem...polecam BRC , odradzam ELPIGAZ

To po co wogóle montować gaz...?

Czy piszesz tu o instalacji sekwencyjnej?

A dbać to trzeba o wszystko, bo i ta za 5000 będzie do bani.

Mam propozycje, że założą mi gaz sekwencyjny za 2000PLN ale nie wierzę w to aby to było dobre. Ten za 2000PLN to sobie w Berlingo mogę zamontować.

Ja również robię sporo 8-10tys/m-c i na paliwsku i nie narzekam.

Jestem tego zdania, jak już coś robić, to porządnie. :clap: :clap: :clap:

BMW wieczna miłość...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pozatym prostszy gaz prostsza obsluga...a nie jezdzenie non stop na komputer...

No właśnie... przy sekwencji pojedziesz RAZ (jeżeli masz dobrego gazownika) i KONIEC. Z II generacją problemy nie kończą się nigdy. Większe spalanie, zwężka w dolocie (ograniczenie mocy) i spore prawdopodobieństwo wystrzału z byle powodu. Fizyki nie przeskoczysz...

Również uważam, że 5000 to przegięcie, jednak na konkretną sekwencję musisz wyłożyć koło 3000-3200zł.

Kai
Opublikowano

Z II gen nie mialem nigdy problemu , mam sprawdzony zaklad i wiem co z czym. Sekwencja suxx. do takich starych silnikow...wogole najlepiej qp sobie 524 i lej olej z biedronki...

Pozdrawia.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sekwencja suxx.

Hehe, dobre. Jesteś więc statystycznie w tym odsetku użytkowników II generacji, którzy mają szczęście. W ogromnej większości są to problemy.

Kai
Opublikowano
NO dokladnie nie mialem nigdy wystrzalu i zadnego problemu !!!!!!!!!!!! i szczerze mowiac zawsze sam ja sobie regulowalem.... w sumie...to juz pezot 405 , e21 rekin , SAAB , e34 2.0 24v , e34 2.5 , e34 3,5 :) wszystkie zagazowane i zadnych problemow....dwa razy wymienialem elektrozawor...a tak zero problemu - ale jeden warsztat :)...

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

Ja również w 730i M30 montowałem instalacje II generacji bo sekwencja do niej kosztowała 2 lata temu 6000zł, i spisywała sie wyśmienicie :)

A teraz do 525i 24V M30 zamontowałem sekwencje KME Sirocco i jest jeszcze lepiej :cool2:

Opublikowano

No bez dwóch zdan osiągi sa lepsze , ale kieszen 2-3 lata temu nie pozwalala na wydatek rzędu 6 tys....Pozatym temat sekwencji byl wtedy jeszcze bardzo płynny....i zabardzo nikt nie wiedzial co za ile i dlaczego.

Pozdrawiam..

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

Wiecie co, tak sobie myśle i stwierdzam że założe sekwencyjną instalke. Różnica około 1000zł ale mam pewniaka:) Zdażają sie przypadki ludzi zadowolonych z II, ale jakby mi się coś miało zacząć pieprzyć, to bym żałował że nie dołożyłem. Fura jest zajefajna i musi chodzić jak żyleta :8) .

To jest moja pierwsza beta i jest warta sekwencji :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i dobry wybór. Jeżeli jest taka różnica w cenie (zwróci się), to faktycznie nie ma się nad czym zastanawiać.

Tylko uważaj z wyborem warsztatu. Najlepiej niech ktoś Ci poleci gazownika w okolicy, u którego montował LPG i nie narzeka. Jak pracownik warsztatu powie coś w stylu "o, ile cylindrów" albo coś podobnego - UCIEKAJ! :)

Kai
Opublikowano

Właśnie takiego gazownika mam, kupa zadowolonych kumpli i jak zobaczył bete odrazu wiedział co to za sztunia :)

Dzięki za wszystkie opinie są dla mnie bardzo cenne.