Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam;

Być może to pytanie gdzieś krąży po forum ale ciężko znaleźć właściwą odpowiedź. Czy jest możliwe aby nie było filtra kabinowego czy też przeciwpyłkowego??

Kupiłem sobie filtr Filtron K1031 i po rozebraniu zgodnie z instrukcją schowka, części tapicerki nie znalazłem żadnego filtra a patrzyłem dość dokładnie. Problem jest poważny bo do kabiny dostają sie jakieś pyłki z traw bądź drzew sam nie wiem co to jest ale mniejsza z tym.

W sumie to coś powinno te powietrze filtrować?

pozdrawiam cześć

Opublikowano

no wlasnie ten sam problem mialem...tez rozebralem i nic nie znalazlem...Niektorzy odpowiedzieli mi ze nie musi byc filtra ale nie chce mi sie w to wierzyc cos musi zatrzymywac syf z zewnatrz...- Wpisz sobie w search : FILTR PRZECIWPYŁKOWY , to znajdziesz mojego posta....ja mam 2 e34 i w jednej jest filtr...a wdrugiej w tym miejscu nie ma filtra...moze jest gdzies indziej ale ja go nie namierzylem jeszcze :)..

Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
ja mam e34 89 z klimą i nie mam filtra, a wiem gdzie powinien byc :( przynajmniej tak mi sie wydaje bo wymienialem go u ojca w e34 touring z 95 z klimą.
Opublikowano
Możliwe są 2 opcje. Filtr powinien być ale nie jest włożony (jest miejsce dla niego ale go nie ma) lub poprostu filtra nie ma (tak jak u mnie).
Opublikowano
No właśnie mam ten sam problem. Jeśli samochód stoi pod drzewkiem kilka dni i jeśli włączę nadmuch mam w kabinie pełno listków.Więc proszę o jakąś prostą instrukcję, gdzie mogę odnaleźć ten filtr.
Opublikowano
mialem kiedys audi v8 i w instrukcji bylo ze filtr jest a faktycznie go nie bylo , pozniej kupilem drugie v8 i tez filtra nie bylo wiec to pewnie zalezy od wyposazenia,
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano

Panowie,

Ja właśnie jestem po wymianie filtra kabinowego, sam go wymieniałem ale co sie go naszukałem to już mało, nawet myślałem ze go niema aż ty w koncu go znalazłem.Auto mam z klimatyzacja, wymiana moim zdaniem jest czasochłonna zwłaszcza jak sie nie wie czego dokładnie szukać a i w książce jak i instrukcji załączonej do filtru nie ma dokładnie napisane co i jak.

Szkoda tylko ze nie pomyślałem o zdjęciach bo może bym komuś w tym pomógł.

Był tak czarny i tyle syfu było jeszcze ze musiałem użyć odkurzacza.Włożyłem nowego Filtrona, nie był tani bo jakieś 65zl kosztował.

jeśli ktoś ma pytania to czekam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jest możliwość sprawdzenia czy jest w samochodzie zamontowany filtr przeciwpyłkowy. Trzeba na stronie: www.realoem.com, kliknąć browse parts, następnie wpisać 7 ostatnich cyfr z numeru nadwozia, wyskoczy lista z układami w aucie. Odnaleźć heater and air conditionning i rozklikać control. Pojawi się kilka rodzajów panelów sterujących z opisami czy jest mikrofiltr czy go nie ma. Jeśli rozklikacie któryś którego nie ma w waszym aucie będzie na dole opis No parts found matching your car.
  • 2 tygodnie później...