Skocz do zawartości

Ilw wytrzyma silnik i inne elementy ??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem przed zmianą samochodu. Zastanawiam się nad pięcio - sześcioletnim BMW 318 . Jednak samochody te mają zwykle duże przebiegi. Mam w związku z tym pytanie do ekspertów :) Z jakim przebiegiem warto kupić auto, żeby przejechać nim jeszcze ok. 100 000 km bez konieczności poważnych napraw? Rozważam zarówno auto z silnikiem benzynowym jak i z dieslem.

Dzięki za informacje.

Opublikowano
Dokładnie. Gro ludzi jeżdzi E36 z przebiegami 200 czy 300 tys km i silnik oleju nie bierze.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ok. Ale proszę w takim razie o rady, linki jak poznać się na stanie auta. Jestem w tym kompletnie zielony. Czy może lepiej pojechać do mechanika?
Opublikowano
Bylo o tym :search: :search: uzyj tej opcji, zreszta na glownej stronie sa porady jak kupowac BMW...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Ok. Ale proszę w takim razie o rady, linki jak poznać się na stanie auta. Jestem w tym kompletnie zielony. Czy może lepiej pojechać do mechanika?

Jak jesteś zielony to kupno auta w twoim wypadku to LOTERIA 80/20 gdzie 20 to procent twoich szans na wygraną (lub raczej nie wtopienia swoich pieniędzy w szrot :wink: )

Nawet mechanik nie raz może się pomylić co do faktycznego stanu auta ale na pewno ma większe szanse by wybrać dobre auto niż ty. Nie kupuj auta sam

www.turboBMW.pl