Skocz do zawartości

Ilw wytrzyma silnik i inne elementy ??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem przed zmianą samochodu. Zastanawiam się nad pięcio - sześcioletnim BMW 318 . Jednak samochody te mają zwykle duże przebiegi. Mam w związku z tym pytanie do ekspertów :) Z jakim przebiegiem warto kupić auto, żeby przejechać nim jeszcze ok. 100 000 km bez konieczności poważnych napraw? Rozważam zarówno auto z silnikiem benzynowym jak i z dieslem.

Dzięki za informacje.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak użytkowany był samochód a nie tylko od przebiegu.

Możesz kupić auto z przebiegiem 100 tyś a zakatowane na amen a możesz kupić z nakulanymi 300 tysiącami i w stanie super. Nie patrz na przebieg tylko na stan samochodu.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
Jak kupisz zadbanego bezyniaka z 200 tys lub dieselka z 300 to spokojnie jeszcze 100 zrobisz a nawet 200
Opublikowano
Dokładnie. Gro ludzi jeżdzi E36 z przebiegami 200 czy 300 tys km i silnik oleju nie bierze.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
  • Autor
Ok. Ale proszę w takim razie o rady, linki jak poznać się na stanie auta. Jestem w tym kompletnie zielony. Czy może lepiej pojechać do mechanika?
Opublikowano
Bylo o tym :search: :search: uzyj tej opcji, zreszta na glownej stronie sa porady jak kupowac BMW...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Ok. Ale proszę w takim razie o rady, linki jak poznać się na stanie auta. Jestem w tym kompletnie zielony. Czy może lepiej pojechać do mechanika?

Jak jesteś zielony to kupno auta w twoim wypadku to LOTERIA 80/20 gdzie 20 to procent twoich szans na wygraną (lub raczej nie wtopienia swoich pieniędzy w szrot :wink: )

Nawet mechanik nie raz może się pomylić co do faktycznego stanu auta ale na pewno ma większe szanse by wybrać dobre auto niż ty. Nie kupuj auta sam

www.turboBMW.pl
Opublikowano
Podzielam opinie kolegów.Ja bym się nie bał kupować BMW nawet z 300 000 km.
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@