Skocz do zawartości

1,8 M40 B15 Przepływka - na klapce macie dziurke?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujące pytanie: Otóż w mojej przepływce na klapce jest dziurka, wygląda jakby była celowo wiercona. Pytałem się gościa co handluje takimi rzeczami i powiedział że żadna tego nie ma. Zainteresowałem się tym gdyż mój silnik jak jest ciepły bądź jest ciepło na dworze ciężko zapala. Czujnik temp (2 pinowy / niebieski) już wymieniłem. teraz kolej została na przepływomierz, no a gazu nie ma i nie było. Dodam jeszcze że na przewodzie przepływomierza wpięty był jakiś chip stwierdzono że do podniesienie czystości spalin wg. norm w Niemczech.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam i dziękuję.
Opublikowano
Miałem m40, nie miałem dziurki w przepływce. Hula do tej pory i przez 6 lat mojej jazdy przy silniku wymieniłem pompę chłodzenia, pasek i rolki rozrządu i hydro-popychacze rozrządu bo klekotały jak diesel. Nigdy ten silnik mnie nie zawiódł, w lecie palił "na dotknięcie", w zimie musiałoby być chyba -40st.C żeby nie zapalił. Polecam olej 10W40 semi-syntetic np. Valvoline MaxLife, od kiedy go używałem nie miałem problemów z hydro-popychaczami i autko po przejechaniu kilkuset km na tym oleju "dostało kopa".