Skocz do zawartości

CIEPłE POWIETRZE Z NAWIEWU PRZY WłACZONEJ KLIMIE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

nie chciałem zakładać nowego wątku ale podczepiłem się do innego i nie doczekałem się odpowiedzi.

W zeszłym roku miałem nabitą klimę i mroziła jak lodówka. Teraz jak włączę klimatyzację to leci ciepłe powietrze z kratek.

Powiedzcie co to może być-gdzie szukać przyczyny?

(filtr pyłkowy nówka)

dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdź czy Ci się wentylator załącza jak uruchamiasz klimę.

A może czynnik uciekł - masz nieszczelność.

Pojedź do zakładu gdzie napompują Ci klimę azotem i sprawdzą gdzie ucieka (te maszyny co sprawdzają na podciśnieniu nie są za dobre...)

Pozrawiam

Paweł.

Będziesz Miał Wygodnie

Opublikowano
ciepłe powietrze w sensie takie jak otoczenia czy ciepłe jak podgrzane przez nagrzewnice ? jesli to drugie to moze ci sie zaworki zawieszają jak u mnie ;)
Opublikowano

wentylator klimy działa.

Ciepłe powietrze raczej takie trochę podgrzane, ale przy dużych obrotach wentylatora (nie wiem o jakie zaworki chodzi-te pod maską przy podszybiu od strony kierowcy?)

Najprędzej chyba pojadę sprawdzić szczelność i stan gazu bo nic sam nie wymyślę.

pozdro

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wentylator nie jest wyznacznikiem działania klimatyzacji, tylka załaczająca się sprężarka. Jeśli się załącza, to uszkodzony masz elektrozawór nagrzewnicy. A jesli sprężarka się nie załącza, to czynnik się ulotnił...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"ciepłe powietrze w sensie takie jak otoczenia czy ciepłe jak podgrzane przez nagrzewnice ? jesli to drugie to moze ci sie zaworki zawieszają jak u mnie

"

podlacze sie pod temat, ja nie mam klimy, ale nawiew na nogi oraz na szybe mam tylko cieply, a powinine byc tez zimny, ma ktos jakis pomysl? Dodam ze nie mam filtru pylkowego, bo krzewa i drzewa mi wpadaja do kabiny :) ?

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano
tak, to pewnie przez te zaworki na podszybiu , 99% udzielanych odpowiedzi na tym forum sie do tego odnosi , u mnie czasem leci zimne czasem gorace, mimo ze nie krece regulatorem, ciekawi mnie czy komputer nie wlacza sobie dodatkowego chlodzenia czy to jednak jak wiekszosc mowi zaworki.
Opublikowano
hmm u mnie na nogi jak otworze suwakiem to mam tylko cieple tak samo mam na szybe, jak przesune suwak na open to tylko cieple...

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie tez sa podobne problemy z ogrzewaniem ale tylko po stronie kierowcy przy wlaczonej klimie raz grzeje a raz chlodzi po drugiej stronie jest wszystko ok.

ja mam tak samo, z tym, że po stronie kierowcy ciągle leci gorące powietrze, a z drugiej mrozi że szok. o jakich zaworkach tu mowa, ja sądziłem, że to te plastikowe przepustnice się zepsuły, zacięły lub ich sterowanie.

pozdrawiam