Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pod obrotomierzem u mnie w e 39 jest wyswietlacz gdzie niepodswietlone sa zegarek i napis service inspection oraz siedem takich kresek przy uruchamianiu auta przez chwile mam 2 te kreski podswietlone na zielono niedawno swiecily mi sie 3 i w zwiazku z tym ma pytanie co pokazuje ten wyswietlacz??

pozdrawiam

Opublikowano

cegiełki te (zielone) oznaczają ile Ci zostało km do wymiany oleju, jak zgasna zielone to wymieniaj

ikonka zegarka oznacza inspekcję

więcej szczegółów: :search:

Opublikowano
Witam

Pod obrotomierzem u mnie w e 39 jest wyswietlacz gdzie niepodswietlone sa zegarek i napis service inspection oraz siedem takich kresek przy uruchamianiu auta przez chwile mam 2 te kreski podswietlone na zielono niedawno swiecily mi sie 3 i w zwiazku z tym ma pytanie co pokazuje ten wyswietlacz??

pozdrawiam

Te kreski to informacja o stanie oleju w silniku, tzn jak się świecą na zielono to jest oki, jak zapali się pomarańczowa to czas pojawić się w warsztacie na wymianie oleju itd.

Więcej szczegółowych informacji możesz uzyskać używając :search:

Opublikowano

dzieks

Ale troche dziwne bo syntetyk wlalem i przejechalem na nim na razie jakies 9000 km a silnik oleju mi nie bierze

Ale z drugiej strony jak przy nowym oleju ma sie palic 4 teraz jest 2 to chyba znaczy ze jeszcze 2 tyle przejade??

dzieki za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano

Przy wymianie oleju jeszcze trzeba je skasować, od samej wymiany się nie skasują...

PS Posłuchaj kolegów którzy Ci radzą :search:

Opublikowano
dzieks

Ale troche dziwne bo syntetyk wlalem i przejechalem na nim na razie jakies 9000 km a silnik oleju mi nie bierze

BMW ma Dynamiczny odczyt stanu Oleju po wzgledem jakosci ,wiec jak przedmowcy pisali to tak jest. cegielki znikaja srednio 12-16 tys km zalezne w jakich okolicznosciach jest uzytkowane Auto miasto/Trasa