Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzisiaj byłem w serwisie bmw i stwierdzili że turbina daje słabe ciśnienie,mianowicie 1 bar na wolnych obr. i tak samo przy obciążeniu.sprawdziłem turbine tz.wirniki luzów nie ma i też nie są uszkodzone! turbina jest po regeneracji.co może być problemem jej?pomocy!!!!!!! od początku gdy ją założyłem auto nie zbiera sie i kopci na czarno.przepływka wymieniona i zaprogramowana dzisiaj.nie mam katalizatora. czy to też wpływa na turbine?
Opublikowano
Miałem podobny problem, okazalo sie ze mialem 2 dziury w przewodzie podcisnienia sterujacego turbina.

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
a moze to pompa olejowa??? Mi Juz 2krotnie padla turbosprezarka w ASO Pompa kosztuje okolo 250€uros wierc ja postanowilem jescze niewymieniac podejzewam ze za pierwszym razem byla zle zregenerowana. A w twoim przypadku w jakim stanie jest filtr powietrza??

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

-----------------------------------------------------

Opublikowano
To NIE przez brak katalizatora masz te problemy, tyle moge powiedziec. :roll:
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]