Skocz do zawartości

Elektryka w moim 318is Coupe zwariowala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio w moim aucie zaczely dziac sie cuda. Przy ostrym wciśnieciu hamulca, gdy wlączy sie ABS uchyla sie szyba jak przy otwieraniu drzwi i zapala sie lampka w kabinie. Czy ktos mial podobny problem, albo wie co moze byc przyczyną?

Dodam tylko ze zaczelo sie tak dziac po tym jak wymienilem filtr od klimy, pod schowkiem jest sporo kabli i chyba przekazników, moze tam cos uszkodzilem, Jesli tak to który.

Bylbym bardzo wdzieczny za kazdą próbe pomocy.

Pozdrawiam

Opublikowano
sprawdz te czujniki w drzwiach co odpwiadaja za domykanie szyb... mi tez sie tak dzialo przy hamowaniu. Chodzi o to ze lecisz z jakas energia i w momencie hamowania drzwi sie lekko moga odsunac od tego czujnika i automatycznie sie opuszcza lekko szyba i co za tym idzie wlacza sie lampka to tak jakby sie drzwi w czasie jazdy otworzyly
Opublikowano
U mnie tez sie tak robilo np. na wybojach - po prostu czujnik jest do wymiany, i tyle.

No a juz sie mialem o to zapytac ;)

Ile taki czujniczek i gdzie w Lodzi do dostania ?

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

Opublikowano

A juz sie balem ze cos zepsulem przy wymianie filtra.

Mam do was jeszcze jedna prośbę. Do najblizszego ASO mam 70km a pracuje 10 godzin dziennie wiec nie bede mial jak sie dostac do ASO. Gdyby ktos mógl pomóc i kupic ten czujnik a potem mi go wyslac byłbym bardzo wdzieczny. Kase oczywiscie wplace z góry na konto. Gdyby ktoś mógł pomóc to bardzo prosze o kontakt.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Wielki dzieki dla Szweda, który pomógl mi z zakupem tego przełacznika, zjezdzil sie za nim do ASO, zapakowal i przysłal do mnie, dzisiaj go dostalem. A do tego nie chcial nawet na piwko za ta pomoc. Szwedu jest na forum od dlugiego czasu, czesto sie udziela i pomaga. Jest człowiekiem uczciwym, mozna mu smialo zaufać, kazdą złotówke reszty przelal od razu na moje konto. Mam nadzieje ze bedzie wiecej takich ludzi na naszym forum. Jeszcze raz dzekuje.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja podregulowalem czujnik, aby byl troszke wyzej i dzilaa bez zarzutu,

choc widac ze juz starty co nieco wiec za jakis czas nic jemu nie pomoze ..

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia