Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W piątek kupiłem samochód bez ważnego OC (skończyło się w styczniu br.). W poniedziałek jadę rejestrować auto. I mam pytanie kto ma płacić to zaległe OC ? Jak to prawnie wygląda?

Pozdrawiam...

Opublikowano

Witam.

Wiesz,że nie spotkałem sie z czymś takim jak zaległe OC.Niech się jeszcze inni wypowiedzą na ten temat ale myśle,że nie ma co sobie tym głowy zawracać.Zarejestruj auto i zaraz po tym już z nowym dowodem wykup ubezpieczenie OC i tyle.Tylko czasem nie jeździ tym autem przed wykupieniem OC :wink: .

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano

O ile wiem, od momentu, w ktorym kupiles samochod, musisz zaplacic OC, jezeli poprzednia polisa sie skonczyla.

Ja dla swietego spokoju poszedlbym do TU i kupil OC jeszcze przed zarejestrowaniem samochodu.

Natomiast za okres od momentu, w ktorym skonczyla sie polisa, do momentu, w ktorym kupiles samochod, odpowiada poprzedni wlasciciel.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Witam.

Wiesz,że nie spotkałem sie z czymś takim jak zaległe OC.Niech się jeszcze inni wypowiedzą na ten temat ale myśle,że nie ma co sobie tym głowy zawracać.Zarejestruj auto i zaraz po tym już z nowym dowodem wykup ubezpieczenie OC i tyle.Tylko czasem nie jeździ tym autem przed wykupieniem OC :wink: .

Pozdrawiam.

Zgadzam sie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Dziękuje wszystkim za pomoc. Udało mi się przepisać umowę z dniem dzisiejszym i wszystkie formalności załatwiłem dzisiaj. Jeszcze raz ślicznie dziękuje i pozdrawiam.