Skocz do zawartości

[E32] problem z ogrzewaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujacy problem z ogrzewaniem w 735/90r. (auto z nie dzialajaca klima) otoz.. . zaczelo sie robic zimno wiadomo korzysta sie z nawiewu cieplego powietrza. dziwna rzecz, ostatnio cieple powietrze lecialo tylko na czesc kierowcy a teraz tylko na pasazera (zimne na odwrot). gdzie lezy problem? wiem ze gdzies sa jakies zawory ktore tym reguluja i wiem ze moga miec juz dosc. gdzie je znajde? a moze to cos inengo? (przez jakis czas/dluzszy nawiew w ogole nie dzialal gdyz zepsul sie silnik wentylatora).

jesli ktos cos wie... bede wdzieczny

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
wiem ze gdzies sa jakies zawory ktore tym reguluja i wiem ze moga miec juz dosc. gdzie je znajde?

Pewnie elektrozawory. A skoro wiesz że są takie to dlaczego nie poszukasz na forum? Było już o tym...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• Członkowie klubu
Opublikowano
staralem sie znalezc ale cos mi nie poszlo ....

Na górze tego forum w menu jest pozycja "Szukaj". Wpisujesz tam słówko elektrozawory lub ogrzewanie lub inne które kojarzy Ci się z tym problemem i potem przeglądasz wyszukane tematy.

Powodzenia. Na pewno coś znajdziesz bo już o tym było.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
I ja sie podczepie pod temat. Ile kosztuje taki elektrozawor? Bo i u mnie ostatnio nie ma cieplego powietrza dla pasazera. Interesuje mnie zawor do E34 M20 ale prawdopodobnie w serii 7 szly takie same lub bardzo podobne.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
I ja sie podczepie pod temat. Ile kosztuje taki elektrozawor? Bo i u mnie ostatnio nie ma cieplego powietrza dla pasazera. Interesuje mnie zawor do E34 M20 ale prawdopodobnie w serii 7 szly takie same lub bardzo podobne.

Nie wiem, ile kosztuje elektrozawor (na rust.mine 175$) ale po co od razu kupowac, mozna odkamienic, ewentualnie jezeli sa uszkodzone zregenerowac. Kumpel ma ten sam problem i mechanik to mu wlasnie zaproponowal.