Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli nie mam check control, to czy powinna być u mnie sygnalizacja gongami? Mam tylko przycisk BC w kierunkach. Jeśli powinna być, to jak ją włączyć, ponieważ u mnie nie działa?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
A co w przypadku, kiedy otworzę drzwi z czasie jazdy, albo kiedy zostawiam samochód na światłach, też powinno coś piszczeć itd :?:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak otworzysz drzwi tez jest gong, jak niedomkniety bagaznik, jak za malo plynu w spryskiwaczu, spalone zarowki itd
Opublikowano

To czy gong powinien byc w aucie nie zalezy od tego czy masz check-control, czy nie. Maly komputer tez to ma.

gong wystepuje:

-podczas proby ruszania z niedomknietymi dzwiami lub klapa bagaznika,

-przy probie ruszenia z zaciagnietym recznym (lub zaciagnieciu podczas jazdy)

-kiedy przepali sie zarowka

-kiedy temperatura spada i osiagnie +3 stopnie

- kiedy mamy wylaczona kontrole trakcji, a kola straca przyczepnosc

kiedy zostawiamy auto z zapalonymi swiatlami nie wystepuje gong, tylko bzyczenie, jak juz bylo wyzej.

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano
No więc dobrze, bo tak miałem w swoim poprzednim E34, ale jak włączyć gongi i sygnalizację dźwiękami, ponieważ u mnie nic nie piszczy i nie ma gongów?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Dajan, dzięki za podpowiedź, właśnie wracam z garażu i gong u mnie jest, jest też podłączony, ale niestety nie działa, jak zresztą kilka innych rzeczy o których pisałem w poprzednich postach - ciekawe skąd i przez co są przekazywane sygnały na gong. Myślę, że to wszystko jest jakoś połączone: brak cykania kierunków, brak sygnalizacji kierunków na desce, brak kontrolki od świateł drogowych, brak świateł cofania...

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Nie sądzę, test zegarów i kontrolek powoduje, że wszystkie się świecą.

Ktorys z testow zegarow ma gong on/off, ale nigdy nie probowalem tego ustawic.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Test gongów - chyba ma numer 13, ale nie wiem czy u mnie się wykona, bo jakoś nie mogę odblokować menu w teście 19. Dzisiaj spróbuję.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Test gongów - chyba ma numer 13, ale nie wiem czy u mnie się wykona, bo jakoś nie mogę odblokować menu w teście 19. Dzisiaj spróbuję.

Sprawdz czy w tescie 1 masz ten sam VIN co w DR, jezeli nie to do odblokowania uzyj tego co masz w zegarach!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Niestety, ale nie potrafię uruchomić testu1, ponieważ po przytrzymaniu guzika, wychodzi z testów. Nie mam niestety check control, więc mam tylko jeden przycisk - chyba, że ktoś potrafi uruchamiać testy za pomocą guzika od przebiegu dziennego, ponieważ ja mam tylko taki. Potrafię uruchomić tylko test 2 - test zegarów i to też na czuja :(

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Witam mam dokładnie takie same problemy jak falkone, w testach wszystko działa (Sprawdz czy w tescie 1 masz ten sam VIN co w DR ) mam ten sam vin, może ktoś zasugeruje gdzie szukać przyczyny braku kierunków na wyświetlaczu i świateł cofania, gongu i komunikatu o spalonych żarówkach pozdrawiam all
Opublikowano
Szamil - to moze moja jest wyjatkiem... ale ogolnie kiedy wylaczymy kontrole trakcji to zaraz po zerwaniu przyczpenosci (czyli w tym momencie kiedy system powinien zadzialac, gdyby byl zalaczony) slychac gong.
Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam tylko gong jak temperatura na zew. spada do +3 stopni,a czy jade z recznym czy bez podobnie z otwartymi drzwiami czy klapa zadnego gongu nie ma. To normalne? Dajcie znac.
BMW e-39 523i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie, powinien byc w tych przypadkach tez gong