Skocz do zawartości

M20B25 325i 89r Wolne obroty dziwny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto na wolnych obrotach nierówno pracuje, obrotomierz nie faluje, występuje tez opóżniona reakcja na pedał gazu.

Nowy krokowy

Nowe świece

Nowy olej

Nowa cewka

Wszystkie podciśnienia szczelne

Czujnik temp. wody wymieniony

Sonda Lambda (grzałka działa)

Zawory wyregulowane na 0,25

Gniazda zaworowe raczej wporządku bo zaworki ładnie cykają

Czy to wina przepływomierza??

Moja przepływka to 0280 202 082 , czy mozna zastąpic inną(oczywiście tez klapową) czy tylko jak w oryginale?

Czy diagnostyka komputerem pomoze zlokalizować usterke??

Pozdrawiam

Opublikowano

Wyglada, jakby sie przelewal na wolnych obrotach - ja bym pojechal na analizator spalin sprawdzic, czy mieszanka nie jest zbyt bogata.

No i najlepiej, jakby mozna bylo sprawdzic na jakims innym przeplywomierzu, czy nie bedzie lepiej.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

jest bardzo przelany bo az waha kapie z wydechu ... , a inny przepływomierz o takim oznaczeniu to niewiem skad wziąć (pożyczyć).

Skończy się pewnie na tym ze przepływka wyleci i znajdzie sie jakiś mapsensor + smt6 albo inny piggyback...

Opublikowano
jest bardzo przelany bo az waha kapie z wydechu ... , a inny przepływomierz o takim oznaczeniu to niewiem skad wziąć (pożyczyć).

Skończy się pewnie na tym ze przepływka wyleci i znajdzie sie jakiś mapsensor + smt6 albo inny piggyback...

benzyna raczej nie będzie kapać z wydechu, bo spaliła by się w układzie wydechowym - tam jest na prawdę ciepło :wink: ... ale nie chcę tego ewidenctnie kwestionować - skoro tak napisałeś, to może tak jest - upewnij się i jeśli to faktycznie paliwo, to wstrzymałbym się z jeżdżeniem, bo może być niebezpiecznie ... ja mimo wszystko stawiałbym na to, że to woda

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• 1 rok później...