Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Moja betka to E34 z 1990 r 525i 24V 192KM. Padły mi amortyzatory tylne i nie wiem, jakie kupić. Chciałbym wydać nie dużo kasy i wiem, że wiąże się to z ich niezbyt wysoką jakością, ale niestety mam ograniczony budżet. Czy da się coś wymyśleć? Jeśli ktoś wie, gdzie mogę kupić nie drogie amorki do normalnej, nie szalonej jazdy, to proszę o pomoc. Mam już dość bujania na naszych wspaniałych polskich autostradach :mad2: dzięki z góry za wszelką pomoc, pzdrawiam
Opublikowano
Ja osobiście założyłem BOGE, ale znam kilka osób w tym i złotówy które zrobiły na NK 100 000 tys i sprzedali auta i amory były jeszcze sprawne.
Opublikowano
wielkie dzięki za info. tak właśnie, powoli skłaniam sie w stronę amortyzatorów NK. w sumie nie jeżdżę wyczynowo więc nie potrzebuję profesjonalnych amorów do agresywnej jazdy.
Opublikowano
wielkie dzięki za info. tak właśnie, powoli skłaniam sie w stronę amortyzatorów NK. w sumie nie jeżdżę wyczynowo więc nie potrzebuję profesjonalnych amorów do agresywnej jazdy.

uważaj na podróby NK, ja się na takie natknąłem jak szukałem amorów dla siebie. Oryginalne mają 2 lata gwarancji, podróby rok albo nic. Ja swoje kupiłem na Allegro od gościa co ma sklep z amorami w Lublinie. Do tej pory chodzą jak talala. :norty:

Opublikowano

jaka talala- NK to szajs

100 000 na NK

ja mam kumpla taksiaza co na amorach HART zrobil 1 000 000 ( milion ) km

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
jaka talala- NK to szajs

100 000 na NK

Gruby ja nie wiem, o czym Ty piszesz, ale ogólnie złotówy bez amorów by zrobiły 2 miliony i było by oki, ale ja mówię o jeździe zgodnie ze sztuka "wojenną" tak jak Pan Bóg przykazał.

Opublikowano
jaka talala- NK to szajs

100 000 na NK

Jeździłeś , że tak piszesz? Ile zrobiłeś km? wejdż parę postów wyżej i się naucz, a potem komentuj

Opublikowano
Panowie NK ma 3lata gwarancji jak się zjebie to przeważnie go wymieniają od reki tylko większość z was kupuje w sklepie a ja w hurtowni, tu jest różnica kupuje to w hurtowni, która jako jedyna ma przedstawicielstwo na Polskę i inne hurtownie od niej kupują,amorki według klientów są bardzo dobre wiec ja tez twierdz, że są dobre w oparciu o klientele praktycznie zero reklamacji.
Bandit Machine Wagon
Opublikowano

Chciałem żebyś przeczytał link , który podesłał manieq.

Niestety kupiliście z Ojcem podróby NK, jak nie wierzysz, to poczytaj o tej firmie w necie. Nie ma co bić piany, ja mam oryginalne NK i jestem podwójnie happy: dobra cena i 2-lata gwarancji, a więc jeszcze rok mam przed sobą, gdyby coś nie hulało jak trzeba. Wystukałem na nich do tej pory 55 kkm i jest bezbólowo.

Opublikowano

To jednym słowem odkryliśmy spisek firm takich jak KYB, Bilstein, Boge, Sachs, Monroe

Wszystkie ww. firmy jak widać sztucznie zawyżają cene, bo można kupić super amorki firmy NK w cenie kartonowych pudełek do tych markowych i cieszyć się wysoką jakością :norty: :duh:

....a na poważnie, CCC czyli Cena Czyni Cuda - NK to tani zamiennik, niskiej jakości. Niech nikt mi nie mówi że to dobra firma. Kiedyś wyciągałem takie amory z espero kumpla. Przejechał może z 15 tys km i poszły się kochać.

Oczywiście na gwarancji mu nie wymienili - no bo to zużycie eksploatacyjne. Swoją drogą nie słyszałem jeszcze aby komuś np po roku czasu wymienili na gwarancji amortyzator. Polskie drogi jakie są takie są, a z gwarancją na amortyzatory jest tak jak z gwarancją na opony :naughty:

Cudów nie ma - chcesz kupić dobry amortyzator (a w zasadzie tłumik drgań - amortyzator to zespół tłumika ze sprężyną :worried: ) to musisz wydać pare złotych. Chcesz kupić coś taniego....ale i gorszego - poszukaj np Delphi z krosna......a jeżeli chcesz kupić tandete - powodzenia, mamy wolny rynek firma NK czeka na Ciebie

W BMW fabrycznie były montowane amortyzatory firmy BOGE, jeżeli masz standardowe zawieszenie - to wszystkie "markowe" firmy które wspomniałem na wstępie - będą miały w swojej ofercie odpowiedni zamiennik.

Natomiast jeżeli masz tak jak ja zawieszenie M-Technic - to albo oryginał, albo Bilstein. Innych nie dopasujesz - różnią sie mocowaniem.

Pozdrawiam!

Tomek