Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Przede wszystkim chciałem sie przywitać jako że jestem tu nowy. Posiadaczem BMW stałem sie przez czysty przypadek pare dni temu. Ponieważ nie znam jeszcze wszystkich danych auta mogę być troche nieprecyzyjny ale prosze o pomoc gdyż wystąpił mały problem. autko ma dziwne szarpnięcia w czasie jazdy i po tych szarpnięciach spada tak jakby moc samochodu. Odpala normalnie bez problemu. jedzie ok a w momencie gdy szarpnie robi sie mułowate. jedzie dalej pracuje równo ale juz nie ma kopa. nie jest to ciągłe nie zdarza sie cały czas. auto ma gaz sekwencyjny jeszcze na gwarancji i jutro jade podłaczyć je u gazowników do kompa ponieważ kolega podpowiedział mi że skoro tak dzieje sie na gazie to możliwe że komp od gazu podaje jakieś błedy do kompa w aucie dlatego po zmianie na benzyne nie ma poprawy tylko dalej muł. Po zgaszeniu auta wszystko wraca do normy i dalej jedzie normalnie. umie ktoś to rozwikłać?? czytałem trochę postów ale nie bardzo moge znaleźć odpowiedź.
Opublikowano
na kompie powinno pokazac.ja mam benzynke i mialem takie objawy jak mi sonda siadla ,a drugi raz przez kable WN
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
ja mam dokladnie taki sam problem ze swoim e46 320d 136km. Jest szrpnięcie a potem muli. Tylko u Ciebie bedzie to inny problem pewnie :) Jak bedziesz wiedzial co jest to napisz bo jestem ciekawy.
Opublikowano

miałem identycznie jak sonda źle działała i przekłamywała,błędu nie wyświetlił bo nie padła całkiem,auto nie przechodziło w tryb awaryjny.

po podłączeniu kompa od razu było widać że nie pracuje płynnie tylko wiesza się to na górnych to na dolnych wartościach.

Ale może to być wiele innych rzeczy jak np.

-kable WN

-przepływka

-pompa paliwa, lub zapchany filtr paliwa

Opublikowano
własnie i mi się to przydazyło auto ma gaz sekwencje i czy na benzynie czy na gazie jest tosamo raz jest ok raz przy 3 tys. cos dolega a niekiedy powyzej 3 tysi to ciezko cokolwiek ja rozpedzic wymieniłem swiece przewody maja 2 miechy niestety firmy champion wiec lipa a sąda niewiem co mozecie podpowiedziec ? jak mozna domowymi spowobami to sprawdzic (miernikiem sąde oczywiscie które przewody jakie napiecie) a moze inne zeczy Pozdrawiam
Opublikowano
a najgorsze to jest to ze (przed tym zdazeniem sie to zaczynało) padł mi akus no i znajomy podpiął mi do bejcy ze złą polaryzacją fakt ze tylko ułamek sek ale co myslicie moglo sie cos stać ? moze to doprawiło i tyle auto hodzi ladnie nie stzela(sekwencja) ruwno pracuje wiec moze jakis czujnik a i 1 swieca przy rozzadzie mokra moze PWN.?
Opublikowano

Wiatam

Całkiem niedawno też miałam podobne objawy o których nawet gdzieś tu pisłam na forum. U mnie był dodatkowo problem z podłączeniem się z komputerem ale w końcu znalazłam gościa który się połączył i wyszedł czujnik fazowy (silnik mam na vanosie), wymienił i hula że hej, ja też mam sekwencję i objawy mulenia dotyczyły zarówno jazdy na gazie jak i na benzynie. Pozdrawiam

Opublikowano
rozebrałem kopułke i byłem w szoku jakie wzery :cry2: moze to ten problem . zaloze nową i okaze sie czy to to wiecie jak sprawdzic sonde w ktore przewody sie miernikiem wpiąc i jakie odczyty maja być? z gory wielkie dzieki
Opublikowano
umie ktoś to rozwikłać?? czytałem trochę postów ale nie bardzo moge znaleźć odpowiedź.

Musisz dokladniej sprecyzowac o jaki silnik ci chodzi.

Z twojego podpisu wnioskuje ze pytasz o silnik m52b28. Zgadlem?

Opublikowano
No i po problemie. wymiany wymagał czujnik połozenia wału. kabel miał niewielkie przetarcie i na wierzchu pojawił sie oplot który powodował zwarcia. czujnik nie padł wiec nic sie nie wyświetlało prawdopodobnie. dopiero w momencie zwarcia wskakiwał bład. Po wymianie wszystko wróciło do normy. autko smiga aż miło. :D