Skocz do zawartości

oleje castrol z allegro !made in germany!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm... No nie wiem czy bym się skusił.

Nie wiem czy tańsze są oleje do diesla bo tu mamy 5 litrów za 85zł. Ja zapłaciłem do normalnego benzyniaka za 4 litry 125zł.

Trochę różnica w cenie jest ale kto to wie co tam jest w środku?

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
no w sklepie do dieselka tez kolo 130zl. Ale w sumie duzo ludzi kupilo to. Z tego co odpisalo mi kilka osob to sa zadowoleni. A castrol to chyba u nas czasem nie jest rozlewany ?
Opublikowano

od roku oleje jak i części (np tuleje wahacza, czy sworznie lemforder i mayle) kupuje na allegro i jestem bardzo zadowolony.

jesli chodzi o olej- jest po prostu kupowany w niemczech-oryginalnie zapakowany - naklejka z hologramem po co przepłacac u nas w motoryzacyjnych, a poza tym masz 5 ltr a nie 4 jak u nas w polsce

Opublikowano

ja kupuje castrola na allegro...ale od sparwdzonych ludzi... np... kupuje od Pana Gorzowa... i to że on jeździ po tanszy olej do niemiec jest dla nie wiarygodne... nie kupił bym od czlowieka z Białegostoku heheh....

ja jeste zadowolony... jednak znam opinie o mobilu i z allegro totalny kibel... nie wiem czy to wina ze z allegro zy ogolnie mobila... podobno 30% rynku to oryginal...a reszta podroba...

Castrola OK

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Rafal_W_wa przeciez ci sprzedawcy z linków to sczecin i wrocław, a mozesz dac na priv-a kontakt do tego twojego sprzedawcy :)
Opublikowano
Rafal_W_wa przeciez ci sprzedawcy z linków to sczecin i wrocław, a mozesz dac na priv-a kontakt do tego twojego sprzedawcy :)

Białystok podałem przykładowo... podałem tylko od ktrego ja biore z Gorzowa i dla kontrastu Białystok... co do linków... ani nie jestem na tak ani na nie ;)

użytkownik od ktrego ja brałem to moto_shop_2006 ale jak z nim rozmawiałem to coś mówił o wyjeździe za grancie i chyba tak zrobil... bo posypało sie kilak negów za brak dostaw i oleji ani nic niema:( wielka szkoda :( ...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Ja też kupowałem na allegro, ceny trochę wyższe niż w niemczech ale tańsze niż w Polsce i napewno oryginalne. Bańki po 5 litrów nie po 4.
Opublikowano
No to chyba też sie zdecyduje , w sklepie rzeczywiscie tylko 4l banki sa. Czy jak kupie 6l to wystarczy mi do silnika 325td. Sorki za glupie pytanie ale dopiero 2ga moja wymiana, w specyfikacji jest ok 6,5l , ale jak wymienialem pierwszy raz to weszlo niecale 6l. Ale to chyba dlatego ze silnik byl nie rozgrzany :duh:
Opublikowano
No to chyba też sie zdecyduje , w sklepie rzeczywiscie tylko 4l banki sa. Czy jak kupie 6l to wystarczy mi do silnika 325td. Sorki za glupie pytanie ale dopiero 2ga moja wymiana, w specyfikacji jest ok 6,5l , ale jak wymienialem pierwszy raz to weszlo niecale 6l. Ale to chyba dlatego ze silnik byl nie rozgrzany :duh:

ja mam 2.5i i tez mam w specyfikacji 6,5 l a wchodzi niecale 6 i jest na max.

Olej z Allegro ?- zachowalbym daleko posunieta ostroznosc.

Opublikowano

"olej z allegro" "ostrożność"

Na allegro sprzedaje się wszystko, nawet sklepy sprzedają swoje towary na allegro, żeby poszerzyc liczbe klientów, a że jest taniej- no cóż odpadają niektóre koszta prowadzenia działalności gospodarczaj.

A jeżli ktoś mieszka np w Szczecinie to ma żabi skok do niemiec, kupuje wieksza ilośc oleju , przywozi, i sprzedaje i zarabia, proste.

To że cos jest sprzedawane na allegro od razu nie znaczy że to jakiś wałek albo shit.

Opublikowano

ja mam 2.5i i tez mam w specyfikacji 6,5 l a wchodzi niecale 6 i jest na max.

Olej z Allegro ?- zachowalbym daleko posunieta ostroznosc.

No wiec wlasnie o to mi chodziło. Czyli 6l powinno starczyc.

dzieki

Opublikowano
"olej z allegro" "ostrożność"

Na allegro sprzedaje się wszystko, nawet sklepy sprzedają swoje towary na allegro, żeby poszerzyc liczbe klientów, a że jest taniej- no cóż odpadają niektóre koszta prowadzenia działalności gospodarczaj.

A jeżli ktoś mieszka np w Szczecinie to ma żabi skok do niemiec, kupuje wieksza ilośc oleju , przywozi, i sprzedaje i zarabia, proste.

To że cos jest sprzedawane na allegro od razu nie znaczy że to jakiś wałek albo shit.

Oczywiscie potwierdzam.

Ja kupowałem juz rózne rzeczy z allegro. Nawet kamere czy cyfrówke (dodam że kamera tez z Niemiec) i dzieki temu moża zaoszczedzić na prawde ok 300zl na jednej rzeczy w porównaniu do sklepu. Zawsze jest troche strachu. Ale cos za cos. Oleju nigdy nie kupowałem dlatego pytam sie :wink:

Opublikowano

skoro olej jest oryginalnie zapakowany, fabrycznie nowy - wydrukowana jest data rozlania- naprawde nie ma żadnych podstaw do podważania jego oryginalności.

co prawda w zeszłym roku zamawiałem 10W - 40 a przysłali mi 5w40, ale i tak byłem do przodu bo za cene pólsyntetyka dostałem pełen syntetyk -;)

Opublikowano
E no, jak sie pomyi sprzedawca to na jego koszt jest powtorna wysylka, też tak miałem z kilkoma rzeczami. sebos76 a ty jezdzisz na sysntetyku czy poł teraz ? bo własnie sie zastawnawiam nad tym. Obecnie mam wlansy polsyntetyk mobila.
Opublikowano
skoro olej jest oryginalnie zapakowany, fabrycznie nowy - wydrukowana jest data rozlania- naprawde nie ma żadnych podstaw do podważania jego oryginalności.

co prawda w zeszłym roku zamawiałem 10W - 40 a przysłali mi 5w40, ale i tak byłem do przodu bo za cene pólsyntetyka dostałem pełen syntetyk -;)

albo dostales mineralnego Lotosa w butelce syntetyka :duh:

czytalem ze tylko 30% olejow w PL (tym bardziej na Allegro) jest

"nie podrabiana".

Uwierz mi ze wyprodukowac naklejki badz skupowac puste pojemniki i

kapslowac je ponownie to teraz zaden problem.

Podrabia sie nozyki Giletta, jeansy, alkohol, kosmetyki, sterydy itd olej takze bo wystarczy wyprodukowac opakowanie i nalac Lotosa.

Zalecalbym tylko pewnych sprzedawcow, i jescze jedno- niszowych dobrych(sa takie) firm bo takie jak Castrol czy MObil sa najczesciej podrabiane.

Opublikowano

albo dostales mineralnego Lotosa w butelce syntetyka :duh:

czytalem ze tylko 30% olejow w PL (tym bardziej na Allegro) jest

"nie podrabiana".

Uwierz mi ze wyprodukowac naklejki badz skupowac puste pojemniki i

kapslowac je ponownie to teraz zaden problem.

Podrabia sie nozyki Giletta, jeansy, alkohol, kosmetyki, sterydy itd olej takze bo wystarczy wyprodukowac opakowanie i nalac Lotosa.

Zalecalbym tylko pewnych sprzedawcow, i jescze jedno- niszowych dobrych(sa takie) firm bo takie jak Castrol czy Mobil sa najczesciej podrabiane.

oj stary, widze, że wszędzie w PL widzisz spiski "układu", produkcja naklejek z hologramem, skupowanie pustych butelek....

prawda jest taka, że cena jest przystepna, ale nie jest podejrzanie niska - jest duże prawdopodobieństwo że kupując tak zwane okazje kupisz właśnie to czego sie obawiasz

Opublikowano

jak jeszcze mieszkalem w Pl to bylem barmanem w dobrym hotelu i raz w tyg przychodzil Pan ktory skupowal banderole ( jak otwieralem butelke musialem ostroznie odkleic) i dosc dobrze placil- jak myslisz po co to robil ?

A piractwo ( nie tylko w Pl) jest tak rozpowszechnione

ze nie dostrzegajac tego problemu stajesz sie dyletantem.

Ja wole patrzec na rece jak zmieniaja mi olej- co leja-

ale jezeli sa chetni- voile ;_)

Na Pro 7 byl ostatnio taki program- zrobili kontrole na bazarach ( w DE)

i znalezli tysiace podrobionych rzeczy- rozjezdzali je pozniej walcem.

Myslisz ze w PL jest lepiej ?

Mowili tez o czesciach samochodowych- tez olejach- zeby kupowac w duzych sprawdzonych sklepach- bo tez sa masowo podrabiane.