Skocz do zawartości

Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy warto uzywac taka formule do czyszczenia wtryskow. Wlasnie kupilem takie cos bo kupilem autko z gazem ale chce sie go pozbyc a wiem ze gaz zapycha wtryski wiec chce tanim kosztem jakos polepszyc dzialanie wtryskow. Czy ktos tego uzywal i czy daje efekt??????

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
wszystko warto ...ale jakie beda konsekwencje to kto wie :duh:
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
Generalnie to ja robie tak: Zalewam tym specyfikiem STP do czyszcenia wtryskow auto co 2 tankowanie, Roznicy zadnej nie widze ani nie czuje. Tankuje zawsze Eurosuper i daje ten dodatek i przynajmniej wiem ze na 100% mam jakis dodatek do paliwa. Jak bylem mojego szefa e39 TDS w warsztacie na uszczelnieniu pompy wtryskowej to fachowiec ja rozebral i zdziwko nas walnelo, bo pompa wewn byla rudawa w niektorych miejscach. Auto te sprowadzilem sam z Niemiec, a w PL od 3 miechow szef tylko tankowal na shellu wiec nie bylo mowy o lewym paliwie a tu takie cyrki. No i w zwiazku fachowiec doradzil zeby co 2-3 tankowanie dawac ten specyfik.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
  • Autor
Czyli jak raz zuzyje cala butelke to wystarczy? Czy bede mial problem tak jak z "doktorem" do silnika gdzie juz nie mozna przestac go uzywac.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
Witaj. Wydaje mi sie, że jednak pomyliłeś pojecia, dodatki oraz miejsca wlewania ich :lol: Wszelkie "doktorki" to specyfiki zagęszczające olej silnikowy mające na celu zmniejszenie dymienia "padaka" :D Co prawda część tych dodatków może na krótki czas zniwelować optyczne zjawiska zużytego silnika jednak "Doktor" to najtańszy i najmniej skuteczny "lepik" :lol: Co do formuły STP do mycia wtryskiwaczy to leje się go do paliwa i rzeczywiście czyści przewody paliwowe, wtryskiwacze ze szlamów, brudu i zanieczyszczeń. Przy średnim i małym zabrudzeniu układu efekty zauważysz po 50-100km. Najlepszym dodatkiem jest dodatek firmy STP jak zaznaczył przedmówca. Pozdrawiam
Opublikowano
Mozesz lac smialo ten STP. Ja na poczatku lalem go do kazdego tankowania, teraz leje co drugie.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Jaknajbardziej czerwony STP. Jesli wszystko jest ok, to efektów zauważalnych nie będzie, ale jesli z wtryskami czy pompą paliwa zaczną dziać się dziwne rzeczy, to efekt będzie widoczny juz po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrach.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
  • Członkowie klubu
A ja kupilem czarny do czyszczenia wtryskiwaczy tez moze byc??

Może być :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Czerwony to jakis uszlachetniacz do paliwa, a czarny do czyszcenia wtryskow. Wniosek z tego ze jesli nie widze roznicy to u mnie bylo i jest wszystko ok.

Opublikowano
Nigdy nie lałem żadnych wynalazków do paliwa :lol: Nawet do diesli w duże mrozy :twisted: Tylko was naciągają :twisted:
Opublikowano
Nigdy nie lałem żadnych wynalazków do paliwa :lol: Nawet do diesli w duże mrozy :twisted: Tylko was naciągają :twisted:

Raczej sie z Toba nie zgodze.