Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, czujnik kloków w moim E36 informował że trzeba je zmienić, zrobiłem to, podłączyłem czujnik i dalej świeci! czemu? trzeba komputer zresetować? albo co z tym zrobić??? :evil:
Opublikowano
Czujnik w momencie poinformowania o zuzyciu klockow do niczego juz sie nie nadaje. Jesli ktos chce aby nie swiecily sie klocki musi wymienic je zanim czujnik zacznie wskazywac wymiane. Teraz mozesz wyjac zegary i wyjąc zarowke hehe ;) Lub nowy czujnik.
Opublikowano
może gdzieś jest przetarty kabel i robi zwarcie a sprawdzałes płyn jak jest mało to też świeci chociaz po wymianie klocków powinno być go więcej
Opublikowano
tak, tylko że jak ostatnio sprawdzałem to było dość płynu hamulcowego, a przecież do ilości płynu jest druga lampka prawda...??? :(
Opublikowano
O czym Panowie piszecie przecież odpowiedź już padła, wymieniając klocki trzeba wymienić również czujnik, ponieważ jest on jednorazowy.
Opublikowano
O czym Panowie piszecie przecież odpowiedź już padła, wymieniając klocki trzeba wymienić również czujnik, ponieważ jest on jednorazowy.

no ja wlasnie nie wiem o co chodzi kolegom :P :worried:

Opublikowano
może gdzieś jest przetarty kabel i robi zwarcie a sprawdzałes płyn jak jest mało to też świeci chociaz po wymianie klocków powinno być go więcej

gdy brałem się za odpisywanie niebyło jeszcze postu o nowym czujniku dlatego :lol:

Opublikowano
jak na moj mały mógz to czujnik działa tak ze stanowi obwód a w momencie wskazania info o klockach zostaje on przerwany/przetarty (w kazdym razie uszkodzony i przerwa w obwodzie uruchamia kontrolke klockow. Ale poprawcie mnie jesli sie myle. :wink:
Opublikowano
moim zdaniem jest troszke inaczej gdy kabel zetknie się z metalem (uziemieniem) wtedy zamyka się obwód i świeci po usunięciu go niepowinno juz świecić ale to też tylko moje zdanie
Opublikowano
taki czujnik to zwyklu obwod - w momencie zurzycia klocka drucik sie przerywa i kontrolka zaczyna swiecic - wystarczy zwiazac 2 konce przewodu i gasnie :) - poczytajcie panowie forum a nie piszecie takie bzdury o dolewaniu plynu czy uziemieniu :D...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
A nie lepiej kupic po prostu nowy niz skrecac jakies przewodziki? :duh: Zenada. To znaczy robcie sobie ze swoim samochodem co chcecie ale jak takie cos slysze to kojarzy mi sie moj pierwszy opel kadett, rocznik 1983. :mad2:

.......tez miałem kadecika zanim przesiadłem sie do BMW co prawda model E z 1988 roku ale był ok i zadowolony z niego byłem do momentu zakupu bmw opel sie kryje u nowego właściciela;)

Wracając do czujnika to tez mysle ze najlepsze rozwiązanie to kupno nowego czujnika ja co prawda wymieniając klocki nie musiałem wymieniać czujnika bo był dobry i kontrolka nie świeci tylko gaśnie zaraz po odpaleniu auta.Tak wię c wszystko jest ok.

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
A nie lepiej kupic po prostu nowy niz skrecac jakies przewodziki? :duh: Zenada. To znaczy robcie sobie ze swoim samochodem co chcecie ale jak takie cos slysze to kojarzy mi sie moj pierwszy opel kadett, rocznik 1983. :mad2:

Moja wypoeidz miala przedstawic lopatologicznie zasade dzialania czujnika :) tez jestem za tym zeby go wymieniac bo kosztuje raptem 12 plnow :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

no właśnie kolego 12pl i raczej po sprawie a jak byś kupił dobre klocki to nawet miał byś w zestawie

co prawda ja ten problem mam w e30 że czujnik i klocki nowe i prubowałem zewrzeć przewody a kontrolka i tak się świeci przewód też cały ale zonk uciołem przewód pięć cm wyżej od wtyczki a tam jeszcze jeden trzeci przewodzik ciekawe do czego skoro tu chodzi tylko o obwód lub zetknięcie się z masą ( do wtyczki niby dwa)